Hoe ziet de toekomst van ouderen er uit? En wat vinden we van de fusie?

Op 19 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen in Muiden. In de aanloop daarnaar vraagt het MuiderNieuws naar de standpunten van de politieke partijen over een aantal heikele kwesties.

Hoe ziet de toekomst van ouderen er uit in Muiden en Muiderberg? 

En de gemeente gaat fuseren met Naarden en Bussum, wat vinden we daarvan? Op verzoek van het MuiderNieuws zetten de lijsttrekkers het standpunt van hun partij uiteen.

Ouderen
De gemeente gaat de komende jaren op dit terrein een steeds grotere rol spelen. Met Henny Timmerman op onze lijst zijn wij er klaar voor. Ouderen moeten zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven. De zorg en hulp die zij van hun omgeving krijgen is daarom erg belangrijk. Door goede afspraken te maken met Florisberg en het ondersteunen van mantelzorgers willen we het voor ouderen mogelijk maken lang in hun eigen huis te blijven. Als het dan echt nodig is moet Florisberg klaar zijn om ze op te vangen. We zijn al in gesprek met Florisberg om daar de nieuwe zorg te kunnen bieden.

Fusie
De fusie met Bussum en Naarden is vooral door de inzet van de VVD mogelijk geworden. De G4 met Weesp is niet op korte termijn haalbaar. Ook hier kiest de VVD voor de toekomst, niet het verleden. Het bestuur van onze gemeente is te kwetsbaar om de taken te kunnen vervullen die op onze weg liggen. Wij willen dat het bestuur dicht bij de inwoners staat en zorgen dat de de stem van Muiden/Muiderberg in de fusiegemeente gehoord word. We willen pas de fusie in als er garantie is voor dorps- en stadsraden die de nieuwe raad adviseren in lokale kwesties. Ook moet elke stad, dorp of wijk een wethouder als vast aanspreekpunt krijgen.