Dura Vermeer gaat op
KNSF-terrein bouwen

door Christian Pfeiffer

MUIDEN - Ontwikkelaar KNSF en aannemer Dura Vermeer hebben een akkoord gesloten over de ontwikkeling van de nieuwbouwwijk Krijgsman op het KNSF-terrein.

Dat heeft het college van B&W aan de gemeenteraad laten weten. Het college is blij met de deal. Voor het college is het uitgangspunt geweest dat een gerenommeerde partner de ontwikkeling van de nieuwe wijk in Muiden ter hand neemt.

Wethouder Rob Meerhof: "Om te zorgen dat ook toekomstige generaties de ontwikkeling van de wijk De Krijgsman positief beoordelen is de aansluiting van een ervaren en gerenommeerd bouwbedrijf nodig. Ik ben verheugd dat het zich er naar uit laat zien dat dat gelukt is."

Wethouder Wimar Jaeger: "Uitgangspunt is steeds geweest dat een professionele bouwer deel uit zou maken van de ontwikkeling van de plannen. Als je afspraken maakt over een bouwontwikkeling moet je zorgen dat het snel en adequaat kan worden uitgevoerd. Dura Vermeer kan daar een belangrijke rol in spelen, daar ben ik blij mee."
Dat er een aannemer is gevonden die wil gaan ontwikkelen op het terrein is een belangrijke stap in het proces. Eerder ging een meerderheid van de raad al akkoord met de plannen die er zijn voor de nieuwbouwwijk, maar hield wel een slag om de arm. Dat er een aannemer gevonden zou worden, was daar een belangrijk onderdeel van.

Donderdag buigt de raad zich weer over het dossier. Dan wordt er een definitief akkoord verwacht. In de raadsvergadering moet de financiƫle onderbouwing van het plan worden toegelicht. Op het KNSF-terrein moeten 1200 huizen komen.
De komende maanden wordt er gewerkt aan de plannen. In de zomer van 2015 wordt een definitief bestemmingsplan verwacht.

Gemeenteraad buigt zich donderdag weer
over de KNSF-plannen