Grote drukte in de Vesting.
Grote drukte in de Vesting. Foto: Bob Awick

Hoogtepunt: Sint komt aan en alle kinderen roepen zijn naam

NAARDEN - Natuurlijk is Amerigo ook volgend jaar weer welkom in de Vesting, zegt secretaris Ellen Geraedts-Oonk van Stichting Burgerzin. "Er doen allerlei verhalen de ronde, maar het paard sloeg echt niet op hol en heeft echt geen kind getrapt."

"De schimmel werd wat onrustig en is voor de veiligheid uit de stoet gehaald. Het laatste stukje heeft de Sint te voet afgelegd. Leuk voor de kinderen omdat ze hem allemaal een handje konden geven, maar voor de Sint was het wel zwaar. Hij is behoorlijk op leeftijd en ook zijn mantel is erg zwaar."

Hoogtepunt
Het moment dat de Sint met de boot aankwam en duizenden kinderen Sinterklaas! riepen uit volle borst, was wat betreft Ellen het hoogtepunt van de intocht. Daarnaast noemt ze het prachtige weer en het programma in de Grote Kerk die goed gevuld was. "De pietenband speelde, Sint hield audiëntie, het was één groot feest", blikt ze tevreden terug.

Druk
De intocht was druk te noemen en op sommige plekken erg druk te noemen. Dit jaar is voor het eerst bewust geteld hoeveel mensen er bij de intocht waren. De eerste ruwe schatting gaat uit van 12.500 mensen, maar die is nog niet officieel afgerond.

Vol verwachting klopt ons hart.
De Pieten hadden er zin in.
De aankomst was weer het hoogtepunt.