De zaterdag van NVC stelde deelname aan de play-offs zeker.
De zaterdag van NVC stelde deelname aan de play-offs zeker. Foto: Bob Awick

NVC morst weer punten

NAARDEN - Wel goed spel, maar weer geen punten voor de voetballers van NVC. De Naarder tweedeklasser kreeg zondag tegen het Amsterdamse DCG voldoende kansen, maar leed met 2-0 weer een nederlaag.

Net als de afgelopen weken speelde NVC goed. Met sterk voetbal zorgden de Naarders voor gevaar en werd DCG met vlagen onder druk gezet. Er kwamen ook wel kansen, maar NVC kon geen doelpunten maken. DCG had meer geluk. Met puur resultaatvoetbal kregen de Amsterdammers kansen en kon er twee keer gescoord worden.

Na de nederlaag van afgelopen weekend wacht NVC al zes speelrondes op een zege. Door de tegenvallende resultaten zakt NVC steeds verder weg. De Naarders staan nu op een op twee na laatste plaats van het klassement. De ploeg heeft goede kans om dat de komende weken te verbeteren. De komende twee speelrondes treft de ploeg van coach Arno Splinter concurrenten DVC Buiksloot en De Meteoor. Die twee ploegen staan net onder NVC.

Wel feest voor zaterdag
Met weer een zege had het zaterdagelftal van NVC afgelopen weekend wel reden tot feest. De nog ongeslagen Naarders wonnen afgelopen weekend voor de zesde keer en versloegen Wasmeer met 4-0. Daarmee stelde de ploeg deelname aan de play-offs zeker.

NVC kwam al vroeg op voorsprong en had het hele duel geen problemen met streekgenoot Wasmeer. Gedurende het hele duel kon Wasmeer geen echte kansen creƫren. NVC deed dat veel beter en kon met 4-0 een afgetekende zege op het scorebord zetten. De doelpunten waren van Julian van der Lek (2x), Franklin de Jong en Mustafa Aksit.

Met de zege mag NVC komend voorjaar dus mee gaan doen aan de play-offs. Daarmee hebben de Naarders een kans om te promoveren naar de derde klasse. Daarmee zou de ploeg een volgende stap kunnen zetten. Nog geen 3 jaar geleden speelden de Naarders nog twee klasses lager. Mocht NVC de eerste plaats vasthouden dan promoveert het elftal meteen naar de hogere klasse.

De Naarders spelen de komende weken tegen een paar subtoppers zoals VIOD Tienhoven, Buitenboys en OSM'75.