Het duel tussen de hockeyteams was steeds spannend.

Hockeyers nog steeds ongeslagen

NAARDEN - Het gaat nog steeds voortvarend met de hockeyers van HC Naarden. De Naarders hebben nog steeds geen duel verloren. Afgelopen weekend werd er wederom gewonnen. Na een spannend duel tegen HC Alphen stapten de Naarders met een 2-3 zege van het veld.

HC Naarden begon sterk aan het duel. Er volgden al snel meerdere kansen. Het duurde even voordat de ploeg dat ook kon belonen met doelpunten, maar dat lukte voor rust al. Derk van Niel kon met een backhand hard voorzetten, waarna Max der Kinderen knap kon scoren. HC Alphen kon wat terugdoen met een aantal strafcorners, maar keeper Philip Breitenstein van HC Naarden kon twee keer knap redden. HC Naarden had meer geluk met strafcorners en kon voor rust de 0-2 maken door Floris van den Bosch.

De tweede helft was nog maar amper begonnen toen HC Naarden ook de 0-3 maakte. Op aangeven van Der Kinderen kon Van Niel de bal achter de doelman van de tegenstander werken. Na de Naarder goals kon HC Alphen toch nog terugkomen, maar de ploeg kwam tekort om ook nog een derde goal te maken.

Promovendus te sterk
Een opvallende nederlaag voor de sterk presterende hockeysters van HC Naarden afgelopen weekend. De Naarder hockeyvrouwen verloren met 3-2 van promovendus Woerden, dat tot afgelopen week nog maar één punt had.

De opdracht voor HC Naarden was om het hoofd koel te houden. Dat lukte de eerste fase van het duel goed. Woerden stond onder druk en al snel werden de eerste kansen gecreëerd. Goals bleven echter achterwege. Dat zorgde er ook meteen voor dat Woerden kansen rook. De tegenstander van de Naarders kon zelfs knap op voorsprong komen. Na de Woerdense treffer moest HC Naarden een tandje extra geven. Er werd gezocht naar een tegentreffer. Dat lukte ook. Sterker nog: voor rust kon HC Naarden op 1-2 komen door doelpunten van Aukje de Jong en Georgie Westerterp.

Na de rust probeerde HC Naarden weg te lopen en een derde goal te maken, maar het ontbrak aan scherpte. Woerden kon terugkomen tot 2-2 met een benutte strafcorner.

Na de rust probeerde HC Naarden weg te lopen en een derde goal te maken

Later kon Woerden ook de 3-2 maken, waarmee de nederlaag voor HC Naarden zeker was. De Naarders probeerden het nog recht te zetten, maar dat bleek tevergeefs. Een zure appel voor de Naarder hockeysters.

HC Naarden staat na de nederlaag van afgelopen weekend op plaats 4 van de stand. Volgende week speelt de ploeg tegen USHC, dat een plekje hoger staat.

De hockeysters kwamen tekort (archieffoto).