Alkmaar probeerde van alles, maar de Bussumse vrouwen waren te sterk.
Alkmaar probeerde van alles, maar de Bussumse vrouwen waren te sterk. Foto: Bastiaan Miché

Gooische doet goede zaken

BUSSUM - Een stroeve start, maar wel een knappe afgetekende zege voor de Bussumse hockeysters van Gooische. De hockeysters versloegen afgelopen weekend het stugge Alkmaar: 3-1.

De Bussumse dames hadden opstartproblemen en het duurde even voordat de ploeg echt kon gaan hockeyen. Voor rust waren er kansjes over en weer, maar bleven doelpunten achterwege. Dat kwam vooral door het gegeven dat zowel de Bussumers als de Alkmaarders met een lager tempo speelden en niet goed hockeyden. Toch bleken de Bussumers al snel wat beter dan de Alkmaarders.

Na de rust kwam Alkmaar wat verrassend op voorsprong. De tegentreffer was voor de Bussumers het moment om de rug te rechten en beter te gaan spelen. Dat deed de ploeg met verve. Door een paar snelle goals namen de Bussumers het duel over en kwam er een afgetekende zege voor de ploeg op het scorebord te staan.

Na afgelopen weekend staat Gooische op de zesde plaats van de stand. Komend weekend wacht met runner-up Athena de volgende horde.

Scherpte hockeyers ontbreekt
Het ontbreken van scherpte heeft de hockeyers van Gooische afgelopen weekend de kop gekost tegen het beter presterende Klein Zwitserland: 3-0. De Bussumse promovendus staat nu op de op twee na laatste plaats.

De Bussumers waren vooral voor rust onscherp tegen de sterke tegenstander. Na rust was het spel van de Bussumers een stuk beter, maar dat bleek te laat om het duel nog goed op te pakken. De tegenstander kon zonder al te veel problemen bouwen aan een zege.

Voor de Bussumse ploeg staan er de komende weken enkele sleutelduels op het programma. De Bussumers treffen dan met Union en Oss enkele concurrenten onder aan de poule. Daarna wachten deze maand nog het wat hoger geklasseerde Almere en Breda. Vooral de komende twee weken moeten de Bussumers punten gaan pakken om afstand te kunnen nemen van de onderste plaatsen. Zeges zouden de ploeg wat lucht geven op jacht naar klassebehoud komend voorjaar. Als de ploeg een stuk geconcentreerder speelt, hebben de Bussumers zeker goede kansen.