Afbeelding

HC Naarden te sterk

NAARDEN - De hockeyers van Naarden hebben de tweede plaats versterkt. De Naarder ploeg won afgelopen weekend met 2-4 van het Weesper MHCW.

Naarden creƫerde in de beginfase enkele grote kansen, maar een openingstreffer bleef uit. Aan de andere kant was de eerste kans wel meteen raak. Weesp kreeg een strafcorner: 1-0. Naarden was hiervan niet onder de indruk en de gelijkmaker viel al snel.

Floris Leufkens bracht met een bekeken dieptepass Derk van Niel in stelling die, na het passeren van de keeper, met zijn backhand raak schoot. Naarden ging door, maar weer was het Weesp dat op voorsprong kwam. In de defensie van Naarden werd onnodig balverlies geleden, waardoor de spits van Weesp vrij kon schieten: 2-1.

Lang kon de thuisploeg niet van deze voorsprong genieten. Na een vlot lopende aanval was het weer Derk van Niel die, na slecht keeperswerk, wederom met zijn backhand de gelijkmaker wist te scoren.

Cornerkanon
Na rust ging de ploeg van Vincent van de Peppel onverstoorbaar door. Weesp kreeg een aantal goede kansen, maar keeper Philip Breitenstein wist keer op keer een doelpunt te voorkomen. Aan de andere kant vielen de goals wel. Cornerkanon Floris van den Bosch benutte twee strafcorners en bracht zo de eindstand op 2-4.

Naarden staat met 10 punten uit 4 wedstrijden op de tweede plaats, gevolgd door Woerden dat op vier punten achterstand de derde plaats bezet.

Volgende week neemt de ploeg van coach Vincent van de Peppel het in eigen huis op tegen Athena.