Feest in het nieuwe restaurant.
Feest in het nieuwe restaurant. Foto: Bob Awick

Nieuwbouw verzorgingshuis
De Veste feestelijk geopend

NAARDEN - De nieuwbouw van woonzorgcentrum De Veste is vorige week officieel geopend. Bewoners en personeel verhuisden al in de zomer, maar 2 oktober was het tijd voor een feestje.

Directeur Grietje de Graaff en burgemeester Joyce Sylvester spraken de aanwezigen toe. Vervolgens ging een deel van de menigte onder trompetgeschal van twee herauten naar buiten voor de officiële openingshandeling, het 'ontkurken' van een acht meter hoge champagnefles waar 300 ballonnen uit tevoorschijn kwamen.

Het ontkurken van de fles werd gedaan door twee bewoners van De Veste, mevrouw Schotte en de heer Groen, die beiden al langere tijd in De Veste wonen en de verhuizingen naar de tijdelijke locatie en weer terug hebben meegemaakt.

De nieuwbouw huisvest 30 huurappartementen en 40 tweekamerappartementen voor ouderen. Daarnaast telt De Veste 24 appartementen voor bewoners die psychogeriatrische zorg nodig hebben. Ook is er een à-la-carterestaurant, een winkel, een kapsalon, een leeshoek en een praktijk voor fysiotherapie.