Het scoreverloop was grillig, maar 't Gooi wint.
Het scoreverloop was grillig, maar 't Gooi wint. Foto: Christina Smallenbroek

Zege in de slotseconde

NAARDEN - Ondanks een snelle en comfortabele voorsprong moest RC 't Gooi met krachten smijten om te winnen van The Hookers. In de slotminuut kwam de beloning.

Vooraf was al duidelijk dat de wedstrijd tegen The Hookers uit Hoek van Holland geen makkelijke opgave zou worden. Met het gemis van enkele belangrijke spelers in de voorwaartsen was het afwachten of dit opgevangen kon worden tegen een sterk pack uit Hoek van Holland.

Beide teams gaven elkaar maar weinig toe. De Naarders bleken alleen een stuk effectiever om te gaan met hun kansen en wisten in de eerste helft uit te lopen naar 9-0 door drie penalty's van Davey Harrold. The Hookers hebben ook hun kansen gehad, maar gingen daar niet goed mee om. Toch wisten ze laat in de eerste helft te scoren via een mooie run langs de zijlijn. Bij rust stond er een stand van 9-5 op het bord.

In de tweede helft begonnen de Naarders uitstekend, maar zoals in eerdere wedstrijden wisten zij niet de kansen te benutten. Zo konden de mannen uit Hoek van Holland in de wedstrijd blijven en werden ze gedurende de tweede helft sterker en sterker. Tien minuten voor het einde wisten the Hookers voor de tweede keer te scoren en stond RC 't Gooi totaal onnodig tegen een achterstand van 10-9 aan te kijken. Met een alles-of-nietsoffensief gingen de Naarders op zoek naar mogelijkheden om de wedstrijd toch nog naar zich toe trekken. Onder deze druk maakten The Hookers enkele overtredingen en zo wisten de Naarders steeds dichter bij een scoringskans te komen. Vijf minuten lang werd er hard gevochten en werd er gezocht naar openingen in de Hoekse verdediging. In de laatste seconde beging een speler uit Hoek van Holland een overtreding en kon Davey Harrold alsnog een makkelijke penalty benutten, eindstand 12-10, en bleven de punten in Naarden.

Onderbreking
Het team is toe aan een kleine onderbreking, zodat de spelers kunnen herstellen en zij zich rustig kunnen voorbereiden op een belangrijke oktobermaand. Over twee weken speelt RC 't Gooi zijn volgende wedstrijd in Amersfoort tegen RC Eemland.