'Theater binnen de Wallen' direct uitverkocht

NAARDEN - Het nieuwe huiskamertheaterfestival 'Theater binnen de Wallen' blijkt een schot in de roos. De tweede editie die aanstaande zaterdag plaatsvindt, was binnen een week uitverkocht. Dat laat de organisator, de Vereniging Vestingstad Naarden, weten.

'Theater binnen de Wallen' is een kleinschalig evenement dat vorig jaar voor het eerst werd gehouden. Honderd deelnemers zien op één avond drie korte muziek- en toneelvoorstellingen; niet in een theater, maar gewoon bij Vestingbewoners thuis. Na afloop wordt met elkaar en de artiesten nagepraat bij wijnbar Op Hout.

De organisatie is verrast door de populariteit van het festival. "Dit is heel leuk voor ons. De kaarten waren dit jaar in minder dan een week uitverkocht", vertelt Cornelie van Uuden van de Vereniging Vestingstad. "En dat via mond-tot-mondreclame. We hadden maar een paar affiches opgehangen bij winkels en particulieren."

Volgens Van Uuden is het succes te verklaren uit twee dingen. "Deelnemers krijgen zo de unieke kans om binnen te kijken bij bijzondere, oude huizen in de Vesting. Dat is heel aardig en verrassend. Daarnaast is het kleinschalige karakter bijzonder. We hebben maar plaats voor honderd deelnemers. Dat geeft sfeer."

Niet alleen de kaartverkoop ging vanzelf, ook naar huiskamertheaters en artiesten hoefden de organisatoren niet actief te zoeken. Van Uuden: "Na de eerste keer meldden Vestingbewoners zich spontaan zelf aan om hun huiskamer ter beschikking te stellen. Voor de komende jaren zitten we al vol." Ook acteurs en musici kwamen zelf. "Henk de Jonge en Dorine Niezing tekenen voor piano en zang, singer/songwriter Elke Vierveijzer laat eigen werk horen en Jacqueline Reems en Ciska Smeink doen een eenakter. Klassiek en modern, muziek en toneel: een gevarieerd programma."