Het bleef 2-2.

Heren 1 HCN gelijk in derby

NAARDEN - Heren 1 heeft zondag gelijk gespeeld tegen het nog puntloze Spandersbosch. Dit tot grote teleurstelling van de spelers van Naarden die voelden dat er meer in had gezeten.

Na twee overwinningen op rij is het Naarden Heren 1 niet gelukt om ook het derde duel in winst om te zetten. Naarden begon furieus aan de wedstrijd en kreeg ook de eerste grote kansen. Dit resulteerde al na tien minuten in de openingstreffer waarbij Floris Leufkens een rebound hoog in het doel wist te werken. De spits trof tot nu toe iedere wedstrijd het doel. Na een kwartier werd het spel van de gastheren minder verzorgd en verloren ze de grip op de wedstrijd. Dit merkte Spandersbosch, dat de aanval opzocht. Uit een van de aanvallen kwam de aansluitingstreffer voort: door een dekkingsfout in de verdediging van Naarden kon een tegenstander vrij uithalen. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

Als herboren kwam Naarden uit de kleedkamer: het verzorgde spel van de openingsfase was weer terug en de vijandelijke cirkel werd vaak bereikt. Een van de strafcorners die werd gehaald werd verzilverd door Floris van den Bosch. In de loop van de tweede helft werd ook duidelijk dat deze wedstrijd zeker een streekderby genoemd mag worden. Beide ploegen hadden veel publiek en de gemoederen op het veld liepen hoog op. Dit uitte zich na een aantal groene kaarten in de eerste gele kaart voor Spandersbosch. Toen de bezoekers weer met elf man stonden, wisten zij de gelijkmaker te forceren uit een corner. De strijd ging verder en hierbij werd een speler van Spandersbosch met een rode kaart van het veld gestuurd. Hierna begon Naarden aan een slotoffensief waarbij een aantal goede kansen, waaronder een strafbal, werden gemist. Dit mocht niet baten, want de 2-2 tussenstand werd ook de einduitslag.

Komende zondag speelt H1 uit tegen heren 1 van Weesp.