De heren maken zich klaar voor de wedstrijd.
De heren maken zich klaar voor de wedstrijd.

Winst voor hockeyers HCN

NAARDEN - De hockeyers van HCN hebben de eerste wedstrijd in de 2e klasse gewonnen. De promovendus won met 4-2 ten koste van HC Houten, dat degradeerde uit de 1e klasse.

De ploeg van Vincent van de Peppel kwam al snel op voorsprong. De eerste strafcorner in de wedstrijd werd door een speler van Houten op de lijn gekeerd met het lichaam: strafbal. Floris Leufkens wist raad met deze buitenkans en bracht Naarden op een 1-0 voorsprong. Kort daarna werd het 2-0 door wederom Leufkens. Vlak voor rust maakte Houten de aansluitingstreffer; een sleeppush belandde via de onderkant lat in de goal.

Houten begon sterk aan de tweede helft maar kwam niet tot scoren, Naarden wel. Floris Leufkens tipte een voorzet van Timo Kuijt in de lange hoek. Kort daarna maakte Houten nog de 3-2, maar Marc van den Bergh maakte vlak voor tijd 4-2. De verdediger bekroonde zijn goede spel met een tip-in op aangeven van Rik Walschot, die zijn tweede assist van de wedstrijd gaf.

Heren 1 promoveerde vorig seizoen naar de 2e klasse. Coach Van de Peppel wil zo lang mogelijk meedoen in de strijd om de bovenste twee posities in de competitie, zei hij onlangs in deze krant. "Niemand van ons heeft nog tweede klasse gespeeld en de concurrentie is ervaren dus zie ik ons dit jaar niet meteen weer promoveren. Maar als het groepsproces en de manier van spelen zich weer een stapje verder ontwikkelen, zouden we met de winterstop in de top vijf moeten staan."

Volgende week speelt Naarden uit op Shinty (Driebergen).