De Naarders hadden geen problemen met de Zeeuwen.
De Naarders hadden geen problemen met de Zeeuwen. Foto:

Rugbyers winnen in Zeeland

NAARDEN - De rugbyers van RC 't Gooi hebben de eerste vijf punten van het seizoen binnen. Met degelijk spel versloegen de mannen EZRC Oemoemenoe in Middelburg met 33-3.

De wedstrijd kwam kalmpjes op gang. RC 't Gooi was vanaf het begin de meest dominante partij. Echter, op een spaarzame kans na konden de Naarders in de eerste 15 minuten nog niet heel gevaarlijk worden. In het tweede deel van de eerste helft werd duidelijker hoe de verhoudingen lagen. Vanaf een line-out werd een driving maul opgezet die niet te stoppen bleek door de Middelburgers.

Nieuwkomer Daan van Dongenscoorde de eerste vijf punten. Kort voor het einde van de eerste helft scoorde RC 't Gooi voor de tweede keer. Dit keer had de thuisploeg geen antwoord op het geweld van de scrum van 't Gooi, na een pushover was het Robin Kok die scoorde. Alex Stafford converteerde uitstekend en bij rust stond er een stand van 12-3 op het bord.

Na de rust zetten de Naarders de mannen uit Middelburg vast op hun eigen helft. Het samenspel tussen de voorwaartsen en backs verliep bij de Gooiers steeds beter. Door het hogere tempo ontstonden er gaten in de defensie. Hiervan werd na een fraaie actie van Max Jilderda maximaal geprofiteerd.

Ook een tweede nieuweling, James Colvin, scoorde. Alex Stafford converteerde. De laatste try van de wedstrijd werd door een derde nieuwkomer gescoord: Devon Seymour. Weer schopte Alex Stafford de laatste twee punten van de wedstrijd tussen de palen. Met een eindstand van 33-3 haalden de Naarders de eerste vijf punten van het seizoen binnen.

Thuis tegen DIOK
Komende week staat DIOK uit Leiden, een sterke tegenstander, op het programma. Het wordt de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen voor RC 't Gooi. De wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 20 september en start om 15.00 uur.