Grote pret op het Kinderfestival.
Grote pret op het Kinderfestival.

Honderden kinderen genoten
volop van het Kinderfestival

BUSSUM - Het Kinderfestival editie 2014 kan weer in de boeken als succesvol. De afgelopen weken genoten honderden kinderen van activiteiten op en rond de heide. Afgelopen vrijdag werd het festival zoals altijd afgesloten met een prachtig vuur.

Het Kinderfestival is bedoeld voor kinderen die op de basisschool zitten. Twee weken lang konden ze op de dagcamping aan de Struikheideweg genieten van een dagprogramma met wisselende activiteiten zoals hutten bouwen, knutselen, radio maken en sporten. De activiteiten zijn bedoeld voor kinderen uit Bussum, Naarden en de Hilversumse Meent.

Prachtig weer
De deelnemers hadden dit jaar heerlijk weer. "We hebben echt van het zonnetje genoten", vertelt Eleonora Cloostermans van de organisatie. Alleen vrijdag was het aanpoten. "Het was ruim dertig graden en we moesten op deze laatste dag alles opruimen. Om voor verkoeling te zorgen hadden we extra waterspelletjes georganiseerd."

Belangstelling
Het Kinderfestival blijft erg populair. Ook dit jaar was er weer volop belangstelling. "We waren al uitverkocht in de voorverkoop. Er waren dagen dat we wel 300 kinderen hadden. Als we meer vrijwilligers hadden gehad, dan zouden er nog meer kinderen welkom zijn geweest."

Speluitleg door een vrijwilliger.
Spijkers zoeken op het veld.
Gezellig een potje voetballen.