Afbeelding
Foto:

Nieuwbouw Singer start maart 2015

LAREN - Singer Laren wil op 1 maart 2015 beginnen met de nieuwbouw. Het werk moet in het najaar van 2016 klaar zijn. Het project kost 16 miljoen euro.

Ruim 10 miljoen daarvan wordt gefinancierd uit eigen middelen, de gemeente Laren heeft 3 miljoen euro toegezegd en de Bankgiroloterij draagt 1 miljoen euro bij.

De nieuwbouw is nodig vanwege de slechte staat van het huidige theatergebouw. Dat wordt vervangen door een nieuwe theaterzaal. Verder wil Singer een centrale entree maken voor alle functies. Dat zijn museum, theater, beeldentuin en horeca. De wens is dat in de nieuwe zaal net als nu 400 stoelen komen, waarvan 140 op het balkon. De installatie wordt volledig vernieuwd. De entree moet heel transparant worden en er komt een actieve route door Villa de Wilde Zwanen naar het museum.

Het geheel wordt in alle opzichten bijzonder duurzaam ontworpen: energiezuinig, hergebruik van restwarmte en regenwater, een groen dak; zo milieuvriendelijk als maar mogelijk is. Het voorlopig ontwerp is inmiddels klaar. De gemeente Laren is gestart met de procedure voor een nieuw bestemmingsplan. Singer vertrouwt erop dat de ontbrekende 2 miljoen euro bijeen kan worden gebracht uit verschillende cultuurfondsen en acties.
Dolf van den Brink, voorzitter van de commissie van beheer, maakte de plannen dinsdag bekend tijdens een bijeenkomst van de vriendengroep van Singer.