Groep 8 doet de remproef.
Groep 8 doet de remproef. Foto: Bob Awick

Scholieren de Tweemaster
krijgen verkeersles in praktijk

NAARDEN - Meten hoe lang een auto erover doet om te remmen voor groep acht en een rondje slalommen in een skelter voor de kleuters: bij basisschool de Tweemaster kregen de kinderen vorige week praktische verkeersles.

"Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen leren hoe ze zelfstandig deel kunnen nemen aan het verkeer", vertelt schooldirecteur Chris Heersink. "In deze tijd waarin kinderen steeds vaker met de auto naar school gebracht worden, moeten ze ook veilig leren fietsen en lopen naar school. Daarom doen we om het jaar mee aan Streetwise."

Streetwise is een praktisch verkeersprogramma van de ANWB om kinderen van groep een tot en met acht wegwijs te maken in verschillende verkeerssituaties. Kleuters rijden een parcours op het schoolplein, de achtstegroepers gaan proefondervindelijk vaststellen hoe lang de remweg van een auto is.
Heersink: "Het is altijd een bijzondere dag. De kinderen vinden het geweldig om op deze manier met verkeer bezig te zijn en eens niet uit een boek of van het digibord."