De hockeysters konden geen potten breken tegen de Rotterdammers.
De hockeysters konden geen potten breken tegen de Rotterdammers. Foto: Bob Awick

Geen feest voor hockeysters

BUSSUM - Geen tweede feestje voor hockeyclub Gooische afgelopen weekend. De Bussumse hockeysters konden het huzarenstukje van het herenteam, dat een week eerder promoveerde naar de Overgangsklasse, geen vervolg geven. De hockeysters werden woensdag en zaterdag verslagen door Leonidas.
De Bussumse ploeg verloor woensdagavond het eerste play-offduel om te promoveren tegen Leonidas: de Rotterdammers waren met 1-6 een stuk sterker dan de Bussumers.

De sfeer langs het veld was goed, maar hockeyend kwamen de Bussumers een stuk tekort tegen de Rotterdammers. Na de eerste helft stond er al een 0-4 achterstand voor de ploeg op het scorebord en leek de nederlaag zo goed als zeker. Na de rust werd er meteen weer gescoord en hadden de Bussumers geen kans om nog terug te komen.

Snelle goals
Zaterdag moesten de Bussumers het wederom doen met een nederlaag. Ook nu bleken de Rotterdammers een stuk sterker. Voor rust waren de teams nog wel aan elkaar gewaagd, vlak na rust sloeg de tegenstander hard toe en toonde het aan waar de krachten lagen. Met twee snelle doelpunten werd Gooische op een 3-0 achterstand gezet, waarmee het duel gespeeld was.

Teleurgesteld
De Bussumse dames dropen na afloop van het tweede duel teleurgesteld af. Het was goed te merken dat het team op veel meer had gehoopt dan de teleurstellende resultaten. Door de twee nederlagen kwam er zondag geen spannende slotdag op de Bussumse hockeyvelden, zoals een week eerder wel het geval was. De hockeysters moeten het nu doen met nog een jaartje eerste klasse en moeten na de zomer wederom gaan proberen te promoveren naar de zo begeerde Overgangsklasse. De afgelopen jaren kwamen de Bussumse vrouwen ook al steeds net tekort.

Kansen
Toch zal het afgelopen jaar de hockeysters ook weer hoop geven. De laatste maanden toonde de ploeg meerdere keren aan dat het een goede kans maakte om te promoveren met veelal goed hockey. De ploeg gaf dan wel op de laatste speeldag de eerste plaats weg, maar deed het de eerste ronde van de play-offs erg goed. Ook werd het hockeyjaar kleur gegeven door meerdere andere knappe zeges. Vanaf volgend jaar gaat de ploeg met een andere coach wederom proberen om hogerop te komen en een constante Overgangsklasser te worden de komende jaren.

Een week eerder konden de Bussumers De Warande wel verslaan.