Afbeelding
Foto:

Gerard van Oorsouw

Darter bij DC Dopey
Naarder sinds 2009

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Ik werk als servicemedewerker bij de Shell op de A1 richting Amsterdam. In mijn vrije tijd doe ik de klussen in en rondom huis en tuin."

Wat heb je met darten?
"Het is een leuke sport waarbij samenspel, sportiviteit en gezelligheid bovenaan staan. Toen ik in Naarden kwam wonen, kon ik helaas geen dartvereniging vinden. Dus heb ik samen met Edwin Warmerdam onze eigen Dart Club Dopey opgezet. Helaas was er geen geschikte ruimte te vinden in Naarden, dus darten we bij Café Parrewijn in Huizen. Dit seizoen zijn we kampioen geworden in de 5e Divisie van DBMN en promoveren we naar de 4e divisie."

Gooi je vaak bull's eye?
"Dat is niet zo moeilijk; moeilijker is een 180 te gooien. Dit is 3 x triple 20 en is tevens de hoogste score die je kunt gooien in de dartsport."

Wie is je favoriete darter?
"Raymond van Barneveld."

Wat zou je doen als je één dag burgemeester van Naarden was?
"Dan zou ik ervoor zorgen dat de dartsport een eigen clubhuis in de stad krijgt, waardoor we kunnen groeien in het aantal leden. Ik zou leuke toernooien en themadagen organiseren die voor iedereen toegankelijk zijn."

Wat is je lievelingsplek in Naarden?
"De mooie Vestingwallen. Daar kun je heerlijk lopen en alle stress loslaten."

Welke poster hing er vroeger boven je bed?
"Allemaal posters van Elvis Presley. Ik ben nog steeds een grote fan."

Kamperen of een viersterrenhotel?
"Een viersterrenhotel. Luxe, ontspanning, de bediening... even helemaal relaxen en je laten verwennen om echt tot rust te komen... heerlijk!"

Waar zullen we eens op proosten?
"Op mijn lieve vrouw Yvonne én op het Nederlands elftal: dat ze dit jaar kampioen mogen worden."