Catherine Keijl en Erik Bruinning onthullen de feesttaart.
Catherine Keijl en Erik Bruinning onthullen de feesttaart. Foto: Bob Awick

Vogelasiel opent gloednieuwe ziekenboeg voor 100 vogels

NAARDEN - Door een megataart in de vorm van een boom te onthullen, opende Catherine Keijl vrijdag de vernieuwde ziekenboeg van het Vogelasiel aan de Burgemeester Jur Visserlaan. In de ziekenboeg, een soort 'verzorgingsflat' met hokken in verschillende maten, is plek voor 100 patiƫnten.

"Wij zijn er heel blij mee", vertelt beheerder Erik Bruinning. "Omdat de nieuwe hokken van kunststof zijn, maken bacteriƫn en schimmels minder kans. Dat versnelt het genezingsproces van de vogels. En ze zijn veel makkelijker schoon te maken, zodat onze vrijwilligers minder tijd aan poetsen kwijt zijn en zich meer kunnen richten op het verzorgen van de zieke dieren."

De afgelopen vijf maanden werden de 60 oude hokken vervangen, met geld van verschillende sponsors. Een daarvan is de Stichting Han Bevan, die de nalatenschap van een Bussumer beheert die zijn vermogen naliet ten gunste van de flora en fauna.
Het Vogelasiel ving vorig jaar 4.600 zieke vogels op. Zes op de tien vogels werden beter en zijn weer uitgezet in de natuur.