Puk en de peuters bezoeken de jarige Ko.
Puk en de peuters bezoeken de jarige Ko. Foto: Bob Awick

Peuters vieren op 'grote school'
verjaardagsfeest voor Puk

BUSSUM - De peuters van peuterspeelzaal Kiekeboe hebben maandag de verjaardag van Ko gevierd op de Vitusschool. Het uitje was geregeld in het kader van het thema 'verjaardagen' waaraan de school momenteel werkt.

Peuterleidsters Marga Donker en Beppie Bon hadden de 15 peuters in de bolderkar naar de grote school gebracht en ook Puk meengenomen. Dit is een bekende pop die wordt gebruikt bij de lesmethode Puk en Ko. Met Ko wordt op de Vitusschool gewerkt. De peuters hadden tekeningen en knutselwerkjes voor de jarige job gemaakt en zongen diverse liedjes. In ruil kregen ze een koekje als verjaardagstraktatie.

VVE's
Marga Donker: "Wij zijn een peuterspeelzaal met een voor- en vroegschoolse educatie. We werken met de lesmethode Puk en Ko en dat betekent dat de pop de hele dag meedoet aan alle activiteiten. Veel kinderen vinden de pop heel erg leuk en reageren makkelijk op hem. Zo hebben de peuters altijd een vertrouwd vriendje bij zich waardoor ze zich makkelijker kunnen uiten." Ook de Vitusschool is één van de drie scholen in Bussum waar met deze methode wordt gewerkt.