Afbeelding
Foto:

Flore Heiligers-Teeuwen

Tandarts-endodontoloog 
Lid OranjeComité Rembrandtkwartier 
Naardense sinds 2009

Hoe vieren jullie in de wijk dit jaar Koningsdag?
"Met 's ochtends een fietswedstrijd, vrijmarkt, een taartenbakwedstrijd en veel oud-Hollandse spelletjes. Dit wordt door de moeders georganiseerd, de vaders nemen de middag voor hun rekening. Dan is er een barbecue met borrel en een dj."

Al gewend aan 'Koningsdag'?
"Ik vergis me nog wel eens, maar dan word ik verbeterd door mijn kinderen, hoezo generatiekloof?! Ik denk dat het het hetzelfde is als in de periode 'gulden-euro', dat komt vanzelf."

Wat heb je met het Koninklijk Huis?
"Ik volg het nieuws om hen heen, het zorgt voor een saamhorigheidsgevoel. Het geeft mij een goede reden om met 6 vriendinnetjes van het OC een hele leuke dag te organiseren."

Wat zou je doen als je een miljoen euro zou winnen?
"Ik zou de helft apart zetten voor de toekomst van onze kids. De andere helft zou ik doneren aan de Max Foundation, een stichting om een verdrietige reden opgericht door vrienden die met bijna geen overhead heel goed werk doet."

Welk nieuws uit Naarden houdt je bezig?
"De plannen met het Storkterrein. Bij ons om de hoek, in een zeer kinderrijke buurt en naast de school van onze kinderen. Door een actieve groep buurtgenoten is er naar een goede oplossing gewerkt."

Waar kom je het liefst in Naarden?
"Het Meertje van Vlek. Het straalt 's ochtends een sereniteit uit die wakker (moeten) worden fijn maakt en door de weidsheid hebben we een mooie zonsondergang voor de deur."

Wat zou je doen als je één dag burgemeester van Naarden was?
"Niet alleen voor eigen parochie, maar voor die van de hele buurt: verkeersdrempels aanleggen rondom het Meertje van Vlek. Niet-locals denken soms dat het hier een soort circuit van Zandvoort is, maar er spelen hier veel kinderen op straat, dus racen is niet zo handig."