BOV wil acties voor gezond ondernemersklimaat

BUSSUM - Meer koopzondagen, het versneld herontwikkelen van leegstaande panden en het bieden van aantrekkelijke parkeertarieven in het centrum. Het zijn een paar belangrijke punten waar de Bussumse Ondernemers Vereniging (BOV) zich met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen en de fusie hard voor wil maken.

Onder de noemer 'Gangmakers voor Bussum' maakt de BOV duidelijk hoe ze de toekomst zien. "We moeten nieuwe wegen inslaan want de tijden van zelfsprekende economische groei zijn voorbij", vertelt voorzitter Brigitta Boonacker. Zij wil graag het voortouw nemen om te komen tot een goed ondernemersklimaat, waarin vooral wordt gekeken naar kansen.

"Het is voor ons van groot belang dat bezoekers aan het centrumgebied van Bussum worden gebonden. Daarom willen we dat de plannen voor Scapino / Nieuwe Brink snel van de grond komen. We hebben ook behoefte aan meer koopzondagen. Overal om je heen zie je dat supermarkten op zondag open zijn, die mogelijkheid moeten we ook in Bussum hebben." Het zijn belangrijke punten voor Boonacker, die ook vindt dat de nieuwe gemeenteraad goed moet kijken naar het parkeerplan. "De parkeertarieven moeten aantrekkelijker worden en de parkeerplekken op het Wilhelminaplantsoen moeten we ook in de toekomst behouden. Met een bereikbare kern trek je namelijk het winkelend publiek naar het centrum."

De fusie met Naarden en Muiden kan de BOV niet snel genoeg gaan. "Met een grotere gemeente ben je gewoon veel slagvaardiger. We moeten het ondernemersklimaat hier ook echt de lift in hebben, anders verzuipen we tussen Amsterdam en Almere." De BOV pleit ook voor behoud van de reclamebelasting voor ondernemers. "Ik meen dat ze in Naarden en Bussum daar niet happig op zijn, maar dit systeem werkt gewoon perfect."