De Mitsubishi Outlander PHEV is een populair karretje.
De Mitsubishi Outlander PHEV is een populair karretje.

PHEV overtreft verkoopverwachtingen

Mitsubishi wil dat in 2020 20 procent van alle verkochte Mitsubishi's wereldwijd een EV zijn of een hiervan afgeleide PHEV is. Met de Outlander PHEV is de fabrikant al hard op weg.
Europa is Mitsubishi's grootste markt voor elektrisch rijden. De Outlander PHEV lijkt de ambitieuze plannen te bevestigen. Deze auto is sinds oktober 2013 verkrijgbaar in de geselecteerde Europese landen Nederland, Zweden, Noorwegen en Zwitserland. In 2013 samen goed voor maar liefst 12.000 bestellingen en tot en met december 2013 werden er 8.197 aan de klant uitgeleverd. Nederland nam hiervan met 8.009 stuks het leeuwendeel voor zijn rekening. Dit werd mede gestimuleerd door het gunstige belastingregime voor auto's met innovatieve milieuvriendelijke technologie en lage uitlaatemissiewaarden. Nu de aanvoer van geproduceerde auto's naar Europa goed op gang is gekomen, zal Mitsubishi Nederland de 11.000ste verkochte Outlander PHEV spoedig kunnen bijschrijven.

En nog altijd groeit de vraag. Dit jaar wordt de auto geleidelijk ook in andere Europese landen geleverd. De productiecapaciteit zal dit jaar wereldwijd meer dan 50.000 stuks zijn, met Europa als grootste afzetmarkt.