Scharnieren aan de andere kant en het instappen gaat makkelijker.
Scharnieren aan de andere kant en het instappen gaat makkelijker. Foto:

Opel Meriva is kampioen ergonomie

Opel heeft de Meriva vernieuwd. De presentatie was vorige maand in Brussel. Er is van alles aan deze compacte MPV verbeterd.

De flexibiliteit van de Meriva valt op, maar ook zijn opgefriste, strakkere vormgeving en de voor dit segment vergaande technologie die zijn comfort en efficiëntie verbetert. Een reeks motoren die voldoet aan de Euro 6-norm doet zijn intrede, zoals een 1.6 CDTI van nieuwe generatie, de meest geruisloze en efficiënte motor in zijn klasse. Deze versie verbruikt slechts 3,8 liter per 100 kilometer. Voor het eerst zakt de uitstoot van een MPV op benzine of diesel onder de 100 g/km CO2. De nieuwe versnellingsbakken schakelen soepeler en nauwkeuriger en de snellere generatie van het Opel IntelliLink-infotainmentsysteem integreert elke smartphonefunctie.

Uit onafhankelijke rapporten blijkt dat er geen tevredener rijder is dan een Meriva-rijder. Dat komt door de flexibele indeling en ergonomie. Zo is in- en uitstappen veel gemakkelijker dankzij de naar achter scharnierende deuren. Ook de ergonomische voorstoelen met hoge zit en de volledig geïntegreerde fietsendrager FlexFix maken van de Meriva de ergonomiekampioen, zeggen onafhankelijke gezondheidsspecialisten.
"Omdat we de nieuwe Meriva bovendien tegen een nog interessantere prijs aanbieden, is hij aantrekkelijker dan ooit", zegt Opel-directeur Peter Christian Küspert.