De TS2-brandweerauto is onderwerp van gesprek.
De TS2-brandweerauto is onderwerp van gesprek. Foto: Bob Awick

Brandweerpersoneel heeft zorgen bezuinigingen

BUSSUM - De Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers (VBV) heeft zorgen over de staat van het korps van de streekbrandweer. Doordat er steeds meer geld bespaard moet worden, wordt er volgens hen te veel gesleuteld aan de werkwijze.

Het besparen heeft onder ander tot gevolg dat enkele gemeentes in de regio al noodgedwongen afstand moeten doen van een brandweerauto. Voor Bussum geldt dat niet, maar er zijn wel vraagtekens over de TS2-brandweerauto. Met deze auto gaan twee brandweermannen op pad, waar er normaal meteen zes vertrekken. De resterende brandweermannen komen nu, als dat moet, later. "De managers zeggen dat de brandweer daarmee sneller ter plaatse kan komen en dat alles beter wordt, maar er wordt gewoon geld mee bespaard en het nut van deze auto wordt amper bewezen", zegt Ruud van Vliet van de VBV. "Veel brandweermannen hebben ons verteld zorgen te hebben, vooral over de veiligheid."

Eerder trok de Bussumse oud-brandweercommandant Carl Gerkens ook al aan de bel. Het brandweerpersoneel hoopt op een goed gesprek met het management en hoopt vooral dat de klachten en zorgen gehoord worden.