Afbeelding
Foto: Bob Awick

Waar moet Naarden de komende twee jaar op bezuinigen?
Hoe zit het met nieuwbouw in het hart van de Keverdijk?

Op 19 maart kiest Naarden een nieuwe gemeenteraad. In de aanloop naar de verkiezingen legt het NaarderNieuws enkele heikele kwesties voor aan de lijsttrekkers. 

Deze week: waar moet Naarden de komende twee jaar op bezuinigen? En: wat is uw standpunt ten aanzien van nieuwbouw in het hart van de Keverdijk?

Op verzoek van het NaarderNieuws zetten de lijsttrekkers de standpunten van hun partij uiteen.

Bezuinigingen
Er worden steeds meer landelijke taken richting de gemeente geschoven en tegelijkertijd wordt het budget van de gemeente gekort. De VVD weigert de makkelijkste weg te kiezen door eenzijdig de lasten voor de burger te verhogen. Lastenverhoging is geen bezuiniging.

De echte bezuiniging zal moeten komen uit een kleinere overheid. Dus afstoten of effeciƫnter maken van taken en voorzieningen. Dat kan pas na de fusie omdat onze problemen gelijk zijn aan de problemen bij onze fusiepartners. Wij gaan ze daarom gezamenlijk oplossen, gezamenlijk keuzes maken. Inwoners willen we daarbij betrekken door een maatschappelijk debat en crowdsourcing, want wij horen graag wat u belangrijk vindt. Waar kunnen we concreet op bezuinigen? Denk aan het aantal zwembaden en begraafplaatsen in de nieuw gevormde gemeente, maar ook het niveau van de groenvoorziening en de invulling die wijkbewoners daar aan kunnen geven. Ten slotte kunnen door de fusie ambtelijke kosten worden verlaagd door efficiƫnter te werken en taken gezamenlijk op te pakken. Bezuinigen we dan niks op de korte termijn? Jazeker, een stem op de VVD is een stem op consistent financieel beleid. Dus waar nodig zullen wij ingrijpen op (onnodige) kosten.

Keverdijk
Nieuwbouw in het hart van de Keverdijk vindt de VVD een goede gelegenheid om de huidige seniorenwoningen te vervangen, woningbouw te realiseren (centrum Keverdijk is in 2003 al als ontwikkellocatie aangemerkt) en voor een gebouw met multifunctionele ruimten voor onder meer Scan, de Schakel, gezondheidszorg, kinderopvang en een grotere islamitische gebedsruimte. De VVD vindt burgerparticipatie ook in dit project heel belangrijk. Want met de gesprekken tussen de belanghebbenden kan bereikt worden dat er een bouwplan ontstaat dat recht doet aan de belangen van de verschillende grondeigenaren, dat het plan financieel haalbaar is en dat het plan een resultaat oplevert dat past bij het karakter van de wijk. Wonen, parkeren en verkeer zullen onderwerpen van gesprek zijn en de VVD heeft er alle vertrouwen in dat dat bouw- en ontwikkelplan plan er ook komt. De Keverdijk kan dan trots zijn op een centrum waar iedereen met veel plezier naar kijkt en gebruik van maakt.