De hele middag feest in De Sprong.
De hele middag feest in De Sprong. Foto: Bob Awick

Vestingnarren houden 'grandioos feest' in De Sprong

NAARDEN - Volgens de Vestingnarren is het jaarlijkse gehandicaptencarnaval een van de mooiste middagen van het carnaval. "Het is genieten door de sfeer en de spontaniteit", zegt Jan de Hartog die het feest al 22 jaar op poten zet.

"Het was afgelopen zaterdag ook weer een grandioos feest in sporthal De Sprong", vertelt de 79-jarige Naarder. "Er waren meer dan 100 mensen uit de hele regio. De polonaise was héél lang."

De carnavalsvereniging nodigde ook dit jaar weer mensen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking uit voor een middagje onvervalst feesten. De Hartog: "Op het programma stonden optredens, afgewisseld met dansen en polonaise lopen. Onze Dansmariekes gaven een show, zanger Alex zong zijn hit 'Een bossie rode rozen' en ook de burgemeester danste mee." Het mooie aan het feest is dat het helemaal gratis is voor de deelnemers. De Vestingnarren sponsoren een groot deel en krijgen daarbij hulp. Bijvoorbeeld van Connexxion die elf busjes en chauffeurs beschikbaar stelde om de gasten te halen en te brengen.