Mooi Rembrandt rekent op akkoord raad op Storkplan

NAARDEN - Vereniging Mooi Rembrandt (VMR) verwacht dat de gemeenteraad woensdagavond het stedebouwkundig plan voor nieuwbouw in het Rembrandtpark aanneemt. Dat zegt voorzitter Thomas Schaap.

In het plan verrijzen straks op het Storkterrein een nieuw Wellant College, een unilocatie voor de Godelindeschool en 41 woningen in de stijl van de wijk. De oorspronkelijk ingetekende sociale huurwoningen zijn verhuisd naar de Amersfoortsestraatweg. De oppositie in de raad is daar tegen. Schaap ligt er niet wakker van, zegt hij. "Ik weet dat de VVD en D66 constructief meedenken in de lijn van VMR." Volgens Schaap is het Wellant College debet aan de knip. "Omdat zij weigeren na te denken over andere locaties voor hun school is de puzzel niet anders op te lossen dan de sociale woningbouw elders te realiseren."

Terugkijkend is de burgerparticipatie in het Storkproject volledig misgelopen, zegt Schaap. "De gemeente heeft alleen maar olie op het vuur gegooid. Maar VMR is over de emoties heen gestapt en heeft een win-winsituatie gecreƫerd waar andere partijen nu ook baat bij hebben. De gemeente heeft geleerd van de kapitale fouten in het Storkproject en biedt de bewoners van de Keverdijk en de Amersfoortsestraatweg wel meteen inspraak bij de nieuwbouw in hun wijk. Die stap hebben wij zo gemist."

Ook al ging er veel mis in het project, Schaap is trots op het resultaat. "We krijgen een unilocatie van de Godelindeschool en een ruime verkaveling en we hebben een brug weten te slaan naar de gemeente." Schaap verwacht dat de nieuwe huizen van het Storkproject een instant succes worden. "Ze gaan straks als warme broodjes over de toonbank. Ik krijg nu al veel telefoontjes van mensen die gehoord hebben dat er iets mooi gebouwd gaat worden in het Rembrandtpark en die meer informatie over de woningen willen."