Kia heeft de Sorento op alle fronten vernieuwd.
Kia heeft de Sorento op alle fronten vernieuwd.

Vernieuwde Sorento vanaf 49 mille

Kia heeft de prijzen van de nieuwe, zevenpersoons Sorento bekendgemaakt. De ruime SUV wordt in ons land leverbaar vanaf € 48.995,-. Per eind januari 2015 maakt de nieuwe Sorento zijn opwachting in de showrooms van de Nederlandse Kia-dealers.

Kia heeft de Sorento op alle fronten vernieuwd, met als resultaat een auto die qua design de bekende familietrekken van Kia heeft geadopteerd en die nog meer ruimte biedt, zowel voor de inzittenden als achter de achterklep. Daar is de inhoud met 90 liter toegenomen waardoor de totale bagageruimte met de tweede zitrij in gebruik nu een riante 605 liter meet. Met de tweede zitrij neergeklapt (verhouding 40:20:40) meet de bagageruimte zelfs 1.662 liter (132 liter meer dan de huidige Sorento).

In Nederland krijgt de nieuwe Sorento standaard de 147 kW (200 pk) en 441 Nm sterke 2.2 CRDi dieselmotor onder de motorkap. In de meeste gevallen stuurt de krachtige diesel zijn vermogen naar de voorwielen, de meest luxe uitvoering – de ExecutiveLine – is naar wens echter ook met all-wheel-drive leverbaar. Deze ExcutiveLine wordt standaard gecombineerd met een zestraps automaat, die optioneel ook voor de DynamicLine te bestellen is.

In de DynamicLine basistrim vertrouwt de Sorento al op een genereuze uitrusting, met onder meer 17" lichtmetalen wielen, parkeersensoren, cruisecontrol en een navigatiesysteem.