Gezellig samen eten.
Gezellig samen eten. Foto: Bob Awick

Uitgebreid kerstdiner door donatie

NAARDEN - Maar liefst honderd senioren hebben afgelopen woensdag kunnen genieten van een kerstmaaltijd in de Witte Kerk. De Protestante Gemeente Naarden houdt ieder jaar een gezellige middag voor de senioren, maar dit jaar kon er dankzij donaties extra worden uitgepakt.

Normaal gesproken werd een kopje thee en een sneetje brood geserveerd. Maar dit jaar trok Agaath Schilder-Verhoef, ouderenpastor en voorzitter seniorencontact, de stoute schoenen aan en verzocht de Lakeland Foundation om een gift om het kerstdiner extra feestelijk aan te kleden en een keer iets warms op tafel te zetten.
Ze kreeg het benodigde bedrag om een feest voor 80 mensen te organiseren. Er kwamen dit jaar echter een stuk meer mensen en dus werd er nog een tweede sponsor gevonden, die overigens absoluut anoniem wil blijven.

Op het menu stond onder andere kalfsentrecôte, wildgoulash, aardappelpuree, rode kool en stoofpeertjes. Ook waren er toetjes geregeld en was er een drankje bij de maaltijd. De catering werd verzorgd door Landwaart uit Maartensdijk en kreeg bij het uitserveren hulp van tien vrijwilligers van de kerk.
Voorafgaand aan het diner was er nog een minidienst waarin het thema 'Licht dat met ons mee gaat' werd besproken. Ds. Heuvelman en ds. Schouten waren daarin de voorgangers. Gert van Mansom bespeelde het orgel.

Lakeland
De Lakeland Foundation heeft in september 15 goede doelen in Gooi en Vechtstreek blij gemaakt met een geldbedrag om een project te realiseren. Dit jaar was er extra geld beschikbaar vanwege het 25-jarig jubileum. Het geld voor de stichting werd door de heer Bekouw uit Laren verdiend in de verzekeringswereld.

De Foundation geeft in januari opnieuw geld aan goede doelen.