Vuurwerk in alle soorten en maten verkrijgbaar.
Vuurwerk in alle soorten en maten verkrijgbaar. Foto: Bob Awick

Klück: 'We gaan knallen als vanouds'

BUSSUM - Jan en Wim Klück verkopen vanaf hun pand aan de Sint Vitusstraat 13 en via kluck.nl weer vuurwerk.

De heren Klück hadden tot voor kort een ijzerwarenwinkel op de Sint Vitusstraat. "Heel Bussum en mensen uit de verre omstreken kwamen speciaal naar ons toe om vuurwerk te bestellen", aldus Jan Klück. Na 2008 werd die taak overgenomen door andere vuurwerkuitgiftepunten in Bussum. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en nu gaan de heren opnieuw vuurwerk verkopen. "Omdat het zo leuk is om te doen", zegt Jan Klück met glimmers in zijn ogen. "Het is zo'n speciale sfeer: hard werken, veel blije mensen en veel dynamiek."
Met de huurders van het pand van Klück (Hockey Republic) werd contact gezocht. Alle faciliteiten die nodig zijn om vuurwerk te mogen verkopen, zijn nog in het pand aanwezig: de kluizen van 10.000 kilo zijn er nog, de sprinklers, de isolatie, de brandwerende maatregelen. Met een paar kleine aanpassingen kunnen we aan de slag", zegt Wim Klück. "We zitten centraal in Bussum, aan het pand van Hockey Republic. Met volop gratis parkeerruimte en gratis oliebollen. We gaan weer knallen als vanouds. Ook met het assortiment, want we bieden weer vuurwerk van Broekhoff, inclusief de Crown Collection. Maar het belangrijkste in zo'n logistieke operatie is het personeel. Onze mensen zijn tot op het bot gemotiveerd. Ze helpen klanten écht, geven advies, maken snel de bestelling in orde."

Op de Sint Vitusstraat 13 is een showroom ingericht waar het vuurwerk bekeken kan worden, inclusief filmpjes over de effecten. De showroom is vanaf 15 december doordeweeks van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur geopend. De verkoopdagen 29 en 30 december is de winkel geopend vanaf 8.00 tot 21.00 uur en op 31 december van 8.00 tot 17.00 uur. Zelf gaan ze uiteraard ook vuurwerk afsteken. "We kunnen niet wachten tot 2015 begint."