Afspraken moeten overlast Landstraat tegengaan

BUSSUM - De Vomar-supermarkt aan de Landstraat, buurtbewoners, het Goois Lyceum en de gemeente hebben afspraken met elkaar gemaakt over het tegengaan van overlast. Ze hebben samen een convenant opgesteld. Dat convenant wordt deze week getekend.

door Sjoerd Stoop

Er wordt met elkaar afgesproken dat de overlast voor de buurt zo veel als kan wordt tegengegaan.

De schooljeugd wordt betrokken omdat ze vaak tussen lesuren naar de supermarkt gaan om wat te eten te kopen. Het gebeurt meermaals dat de jongeren rommel achterlaten op straat. Daarnaast hangen de jongeren vaak bij het speelplaatsje aan de straat en rond de kades van de Landstraat. De bewoners van de straat en enkele aangrenzende straten ervaren daar overlast van. Er is nu afgesproken dat de schooljeugd geen lawaaimeer mag maken en geen rommel mag achterlaten. Buurtbewoners mogen de jongeren daarop aanspreken. Dat mag ook aan de school gemeld worden. De school zal dan maatregelen treffen en op school aandacht besteden aan de problemen.

Er worden ook afspraken gemaakt met de supermarkt. Het gebeurt nog met regelmaat dat het bevoorraden van de supermarkt voor overlast zorgt. Dat komt doordat de parkeerplaats voor de vrachtwagen vaak nog vol staat met andere auto's. Daarom moet er vaak op straat worden gelost en wordt de straat voor een deel versperd. Er worden nu maatregelen genomen om dat te voorkomen. Naast de verkeersproblemen staan er nog vaak boodschappenkarretjes op verkeerde plaatsen. Ook daar wordt wat aan gedaan door de supermarkt.

Met de gemeente wordt nu afgesproken dat de gemeente op de problemen let en extra controleert. De straten rond de supermarkt worden schoon gehouden en er wordt extra gecontroleerd op foutparkeerders.

Er wordt nu afgesproken dat de schooljeugd geen kabaal meer mag maken