Jasmijn en Christa in de nieuwe zaak.
Jasmijn en Christa in de nieuwe zaak. Foto: Jessica de Jong

'Meer sieraden en tassen'

BUSSUM - Las van Bennekom is verhuisd vanaf de Havenstraat naar de Nassaulaan. Eigenaresse Christa Las van Bennekom vertelt dat ze tien jaar op de vorige locatie heeft gezeten en nu een andere weg ingegaan is.

"Voorheen verkochten we vooral meubels en daarnaast sieraden. In onze nieuwe winkel hebben we geen meubels meer en ligt de nadruk juist op sieraden van populaire merken. Daarnaast hebben we tassen, sjaals, noem maar op. We hebben de keus om afstand te doen van de meubels bewust gemaakt omdat er hier gewoon geen plek voor was. We hebben dus geen eethoeken, plaids en potten meer, maar wel heel veel vitrinekasten met mooie sieraden."

De winkel opende afgelopen dinsdag en Christa mocht al direct complimenten in ontvangst nemen. "De mensen zijn erg enthousiast en wij ook. We zitten hier echt op een A-locatie, tegenover Intertoys, en veel mensen lopen zomaar even binnen. Het is laagdrempeliger geworden om even binnen te komen kijken, want hier kunnen we de deur letterlijk wagenwijd openzetten."

"We krijgen veel complimenten over de goede sfeer in de winkel. Ook vragen mensen wel waar Rituals is gebleven, omdat we in hun oude pand zitten."