De kerstman loopt rond.
De kerstman loopt rond. Foto: Bob Awick

Prachtige dag voor een kerstmarkt

BUSSUM - De kerstmarkt die afgelopen zondag in Bussum werd gehouden kon rekenen op veel belangstelling. De strakblauwe lucht en het zonnetje dat zich regelmatig liet zien, nodigden dan ook uit om even naar het dorp te komen.

De meeste winkels waren open en de sfeer werd verhoogd door diverse koren die op verschillende plekken optraden. De Christmas Carolines stonden bijvoorbeeld voor de Hema en zongen in een mooie harmonie diverse kerstliedjes. Ook de Gooische muziekschool had uitgepakt met theater- en zangoptredens en de Smallband van ViJos speelde vrolijke kerstnummers waar het publiek van genoot.
In de Spiegelstraat was het druk bij de kraampjes met leuke kersthebbedingetjes. Gebreide mutsen, speciale kazen, kettingen, kinderkleding en mooie wijnen: alles was verkrijgbaar. Een glaasje glühwein en een kijkje bij de levende kerststal stonden voor de meeste bezoekers ook op het programma.
Ook bij Bussum op IJs was het erg gezellig, mede door de speciale kerstmarkt van Tafel4 met biologische producten uit de streek. De winkels zijn aanstaande zondag opnieuw geopend.

De kerstmarkt van Tafel4.
Diverse optredens, onder andere van ViJos, in het centrum.
Grote drukte in de Spiegelstraat.