Afbeelding

Adrienne Butôt

15-jarige leerlinge van het Sint Vituscollege in Bussum, zit momenteel in 4 vwo.
Bussumer sinds 2012

Waar in Bussum kom je graag?
"Ik kom graag in het centrum en dan vooral de Spiegelstraat. Dat is een straat met leuke winkeltjes en boetiekjes waar je goed kunt shoppen. In Bussum zijn twee mooie tekenwinkels, hier kun je tekenspullen en materialen van goede kwaliteit kopen. Ook hou ik erg van boekhandel Los omdat het een mooie, oude boekenwinkel is. Ik koop mijn boeken liever hier dan online."

Als je burgemeester was?
"Dan zou ik de huur op winkelpanden verlagen. Omdat de huur voor sommige winkels te duur is en deze ermee ophouden, raakt het centrum van Bussum leeg. Zo wordt Bussum minder aantrekkelijk voor mensen uit andere steden die speciale winkels uit Bussum bezoeken."

Welk lokaal nieuws houdt je bezig?
"De fusie van Naarden, Bussum en Muiden. Ik ben benieuwd wat de merkbare veranderingen zijn voor de bewoners."

Wat doe je zoal in je vrije tijd?
"Ik teken graag en vindt bakken ook heel leuk. In Bussum is veel aandacht voor creativiteit en daar ben ik blij mee. Mijn inspiratie haal ik onder andere uit modebladen en social media."

Wat ga je doen met kerst?
"Ik ga het thuis vieren met mijn familie. Het leukste vind ik altijd dat mensen veel aandacht besteden aan het samenstellen van een diner."

Welke plaatsen in het Gooi kun je aanraden?
"De poffertjeskraam in Laren. Ik kom daar al heel lang en het is echt een begrip in Laren. Ook zijn Toko Jadi (een Indonesisch afhaalrestaurant in Laren) en Jatoviwi (een sushirestaurant in Bussum) aanraders wat betreft lekker eten."

Wat zou je nog willen doen in de kerstvakantie?         
"Ik zou nog graag een keer naar de Rize Art Gallery gaan, deze is onder andere gevestigd in Naarden. Joseph Klibansky is een van de artiesten die daar zijn kunstwerken exposeert. Zijn werk vind ik altijd mooi."