Thomas Jan is keeper van de E6.
Thomas Jan is keeper van de E6. Foto: Bob Awick

Thomas Jan (9) regelt wedstrijd voor Serious Request

BUSSUM - Hoewel Thomas Jan van Schaagen pas 9 jaar oud is, is hij al een aantal jaren actief met het houden van acties voor Serious Request. Zo bakte hij koekjes, hield hij een Kapla-evenement en dit jaar heeft hij ervoor gezorgd dat op dinsdag 16 december Spakenburg tegen SDO voetbalt. Alle opbrengsten gaan naar het goede doel.

Thomas Jan vertelt dat hij op minimaal duizend euro rekent. En dat geld gaat hij zelf afleveren in het Glazen Huis in Haarlem van waaruit de 3FM actie dit jaar wordt gehouden. "Ik ben al twee keer bij het Glazen Huis geweest en dat was erg druk, maar ook heel erg leuk."
Dinsdag de 16e speelt Thomas Jan om 19.15 uur eerst met zijn eigen team de E6 de voorronde tegen de E7 van Spakenburg. Daarna begint om 20.00 uur de echte wedstrijd bij SDO in Bussum. "Eerst dacht ik aan een club uit de eredivisie, maar nu het geregeld is met het Topklasseteam Spakenburg is dat ook heel mooi." Hij hoopt op een grote opkomst. Er wordt 2,50 euro entree gevraagd en er wordt onder andere bier en snert verkocht om extra geld op te halen.