Korfballers DOC laten kansen onbenut

BUSSUM - Vooral het onbenut laten van vele kansen hebben de korfballers van DOC geen punten kunnen pakken tegen SKV Amsterdam. De Bussumers kwamen met 9-16 tekort tegen de Amsterdammers.

SKV Amsterdam startte een stuk scherper dan DOC. Het leek erop dat de twee teams aan elkaar gewaagd waren, maar het scorend vemogen van de Amsterdammers was een stuk beter dan dat van DOC. De Bussumers scoorden wel, maar de Amsterdammers bleken sterker en stonden na de eerste helft op een 6-10 voorsprong.

Na de rust hervatte SKV Amsterdam weer meteen sterk. DOC probeerde de achterstand nog wel te beperken, maar de ploeg had geen geluk. Hoewel de achterhoede een stuk sterker was dan voor rust, bleven er aanvallend weer te veel kansen onbenut voor de Bussumse korfballers.

Door de nederlaag moest DOC toestaan dat SEV Amsterdam de Bussumers passeert op het klassement. De Amsterdammers klommen op naar de derde plaats, DOC staat een plaatsje lager. De achterstand op de top 3 van het klassement bedraagt voor DOC twee punten. Voor de kerst speelt DOC nog 3 duels. Komende week wacht De Corvers.