Shahrokh (links) met zijn team in de winkel.
Shahrokh (links) met zijn team in de winkel. Foto: Bob Awick

Ambacht centraal bij Charm

BUSSUM - Juwelier Chram wordt sinds een paar maanden gerund door Shahrokh Sadeghi. Deze vakman heeft zijn roots in Iran maar leerde de kneepjes van het vak in Nederland. Hij heeft ruim 30 jaar ervaring in het zetten van diamanten.

Zijn handen kunnen maken wat zijn ogen zien. Of het nu gaat om het vervaardigen van een 3D-broche, een diamant in een ring zetten of het repareren van een horloge: deze vakman staat voor iedereen klaar. Behalve zijn vaardigheden beschikt hij bovendien over een gulle lach en een boeiend verhaal. Shahrokh kwam namelijk als vluchteling naar Nederland en heeft jarenlang keihard gewerkt en zich bewezen in de diamantwereld. Dat hij nu zijn eigen winkel heeft geopend is dan ook een droom die uitkomt.

Hoewel in Bussum al vele juweliers te vinden zijn, kan Charm zich echt onderscheiden met het eigen atelier met smeltkamer waar alles met de hand wordt gemaakt. Ook is het mogelijk sierarden en horloges in te ruilen. De zaak oogt bovendien licht en modern. In de vitrines liggen allerlei prachtige sieraden: van sierlijke trouwringen tot hippe armbanden.

Juwelier Charm is te vinden aan de Veerstraat 6 in Bussum in het pand waarin voorheen Style zat.