Opel legt de lat hoog in de compacte klasse.
Opel legt de lat hoog in de compacte klasse.

Nieuwe Opel Corsa heeft veel aan boord

Eind dit jaar rolt de nieuwe Opel Corsa van de vijfde generatie van de band.

De uitstraling is vernieuwd en de rijervaring verbeterd dankzij met een nieuw onderstel en geoptimaliseerde stuurinrichting. Zijn nieuwe generatie benzinemotoren en ingrijpend vernieuwde dieselmotor bieden meer comfort en leveren topprestaties bij een laag verbruik. Met het nieuwe onderstel is de nieuwe Corsa nu stabieler, zowel in rechte lijn als in bochten. Met het nieuwe schokdempingssysteem absorbeert hij de oneffenheden in de weg veel beter en biedt hij een ongeƫvenaard comfort voor een compacte auto.

Het hoogtepunt onder de motorkap is Opels nieuwe driecilinder benzinemotor, de 1.0 Direct Injection Turbo. Speciaal voor de Nederlandse markt komt Opel in 2015 met een extra zuinige 1.3 CDTI-dieselversie.
Het kwalitatief hoogstaande interieur is stijlvol en modern. De nieuwe Corsa introduceert een heel gamma rijhulpsystemen, die uitzonderlijk zijn in deze klasse. Bijvoorbeeld automatisch parkeren, zonder dat de bestuurder hoeft te sturen, en de Opel Eye-camera die verkeersborden herkent.