Alle bekende karakters spelen weer mee.
Alle bekende karakters spelen weer mee. Foto: Filmhuis Bussum

Première Gooische Vrouwen
de Film in Filmhuis Bussum

BUSSUM - De film 'Gooische Vrouwen 2' gaat op donderdag 4 december in première, ook in Filmhuis Bussum. Directeur Janine Beulink vertelt dat de film eigenlijk helemaal niet bij het filmhuis past, maar dat het zo ontzettend Goois is dat ze er niet omheen konden. "We maken er wel een première van die helemaal over de top wordt, met een dikke knipoog."

Dit keer speelt de film zich niet alleen af in het Gooi, maar ook in de Oostenrijkse Alpen. De bezoekers van de film wordt dan ook gevraagd om in hun wintersportoutfit naar de rode loper te komen. Oorwarmers en snowboards zullen niet misstaan. "Ook roze is een themakleur die we graag terugzien. Het Filmhuis wordt ook helemaal in Oostenrijkse sferen gebracht, onder andere met sfeervolle bomen."

Vriendinnen
De filmdirecteur verwacht op de avond heel veel vriendinnengroepen. "Ik denk dat de dames nu al heel veel voorpret hebben met de dresscode. Wat doe je aan? Een skipak uit de jaren 70 zou bijvoorbeeld heel goed passen."

Op de première-avond wordt de film in twee zalen tegelijkertijd gedraaid, om 19.00 en om 21.30 uur. In de pauze is er prosecco en zijn er feestelijke hapjes. De kaartverkoop gaat erg hard. Binnen een uur was de helft van de kaarten al verkocht. Bestellen kan bij de kassa of online. De film draait nog tot en met januari in Filmhuis Bussum.