Een blikvanger van formaat.
Een blikvanger van formaat.

Nieuwe generatie
BMW X6

De nieuwe BMW X6 staat vanaf zaterdag 6 december, de dag van de marktintroductie, meteen in de showrooms van BMW-dealer Jan de Jong, onder andere in Hilversum.

Dankzij aanzienlijk lagere verbruiks- en CO2-cijfers pakt de prijsstelling van de nieuwe, rijker uitgeruste X6 gunstiger uit. De xDrive30d is leverbaar vanaf € 85.300 en de xDrive50i vanaf € 123.100. De ultieme BMW X6 M50d komt op € 120.700.

De nieuwe BMW X6 is nog meer dan voorheen een blikvanger van formaat. De voorzijde oogt krachtig door de bi-xenonlichtunits met de dubbele ronde koplampen en de verbrede grille met de dubbele nieren. Opvallend is het X-vormige lijnenspel in de bumper, met daaronder een matzilverkleurige beschermplaat. Verder is de BMW X6 voor een lagere luchtweerstand voorzien van Air Curtains aan de voorzijde en Air Breathers achter de voorwielkasten. Het brandstofverbruik is tot 22% lager dan voorheen. De cijfers lopen uiteen van gemiddeld 6,0 tot 9,7 l/100 km met een CO2-uitstoot tussen157 en 225 g/km. Dat is te danken aan het lagere gewicht, de lagere luchtweerstand en de BMW EfficientDynamics-technologie.

Het interieur is ruim en luxe. De achterbank is in drie delen neerklapbaar. De inhoud van de bagageruimte varieert van 580 liter tot maximaal 1.525 liter (75 liter meer dan in de vorige BMW X6). Driving Assistant en ConnectedDrive zijn standaard.