Paul Haighton bij de expositie.
Paul Haighton bij de expositie. Foto: Jessica de Jong

André Kuipers komt met theatercollege naar Bussum

BUSSUM - Directeur Paul Haighton van Spant! is zichtbaar in zijn nopjes met de komst van astronaut André Kuipers naar zijn theater. Op 11 januari is het zover, dan verzorgt de man die de ruimte in ging een theatercollege.

Haighton vertelt dat hij door het impresariaat van Kuipers werd benaderd met de vraag of ze interesse hadden om Kuipers te ontvangen tijdens zijn eenmalige theatertournee door Nederland. "Ik had hem al een keer of drie ontmoet omdat hij hier al had gesproken op uitnodiging van bedrijven die hier hun meetings hebben. Ik weet dat hij heel goed kan vertellen en hij is echt een uniek persoon. Ik was dus direct voorstander van zijn komst."

In totaal is er plek voor 750 mensen in de zaal. "Kuipers maakte zelf tijdens een uitzending van RTL Late Night bekend dat hij naar Bussum zou komen en daardoor verkochten we binnen no time al dik 300 kaarten. Het gaat dus hard, maar er is zeker nog plek."

Expositie
Behalve de komst van de astronaut is ook in de expositieruimte werk te zien dat Kuipers maakte tijdens zijn ruimtereis. "Spant! is de eerste locatie waar deze expositie over zijn reis door het heelal te zien is. Dit heeft de curator van het Foto Festival in Naarden voor ons geregeld via Space Expo in Noordwijk. Ik denk dat deze foto's voor iedereen heel leuk zijn om te zien. We ontvangen hier veel mensen voor congressen en als ze dan in de pauze de foto's bekijken, kunnen ze even hun zinnen verzetten." De expositie is vrij toegankelijk voorafgaande aan voorstellingen of op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 uur.

Kaartjes
Wie het theatercollege van André Kuipers wil bijwonen kan reserveren bij de kassa of online via spant.org. De voorstelling is op zondag 11 januari om 14.30 uur.