BFC-coach Hendrikse: 'Een tweede- of eersteklasser, dat zou wel een leuke volgende stap zijn.'
BFC-coach Hendrikse: 'Een tweede- of eersteklasser, dat zou wel een leuke volgende stap zijn.' Foto: Sjoerd Stoop

Ferry Hendrikse gaat BFC verlaten

BUSSUM - BFC staat de komende maanden een forse klus te wachten. De Bussumse voetbalclub moet op zoek naar een ander hoofd voetbalzaken annex hoofdcoach: Ferry Hendrikse gaat de club na twaalf jaar verlaten. Dat heeft de coach de club deze week laten weten. De Bussums geworden Amersfoorter hoopt een stap hogerop te doen.

door Sjoerd Stoop

De BFC-coach heeft lang nagedacht en hakte de knoop onlangs door. En dat leverde best wat hoofdbrekens op. "Het was best een zware keuze. Als je al twaalf jaar voor een club werkt dan denk je er wel een paar keer over na voordat je opstapt. Dat geldt nu zeker. Des te meer omdat het werk voor BFC nog steeds heel veel genoegen geeft. Als voetballer, maar als coach ook, ga je voor het hoogst haalbare. Klaar dus voor een volgende stap", aldus Hendrikse.

BFC zet stappen
Een paar goede resultaten maken dat de BFC-coach een tevreden gevoel overhoudt aan de twaalf jaar aan de Meerweg. "BFC heeft als club de afgelopen jaren heel wat stappen gezet. En dan hebben we het over alle fronten. We hebben jaren geleden een plan gemaakt om al onze jeugdteams naar een hoger plan te trekken, om maar wat te noemen. De meeste jeugdteams speelden zo rond de tweede klasse. We meenden dat dat hoger moest. Door de afgelopen jaren hard te werken hebben we al onze eerste teams naar de hoofdklasse weten te loodsen. En dat gaat nu al verder: de meeste teams spelen al hoger. Daar hebben we met z'n allen heel hard voor gewerkt en dat maakt ons allemaal heel trots. Het was een eer om daar aan mee te mogen werken. Maar het kan nog beter: BFC kan de komende jaren nog veel meer stappen zetten. Als de hele club er achterstaat en eraan meewerkt, kan BFC nog een stuk verder komen."

Nog veel werk te doen
Goed werk achter de rug, maar toch heeft de voetbalcoach nog een hoop werk te doen voordat zijn contract met de Bussumse voetbalclub komend voorjaar afloopt. Het eerste team promoveerde onder Hendrikse twee jaar geleden wel naar de derde klasse, maar echt meedoen boven aan het klassement lukt niet echt. Vooral nu zoekt BFC nog naar vorm. "We hebben een jonge ploeg. We hebben afgelopen zomer heel wat spelers af moeten staan en we hebben daarmee ook een stap terug gedaan. Maar je merkt aan alles dat deze jongens er wel komen. Het duurt alleen even. Voetballend hebben we al heel wat stappen gemaakt. We moeten er nu met z'n allen aan werken om ook op het veld nog de rust te bewaren. Dan komen de resultaten vanzelf. We hebben wel een paar forse nederlagen geleden en je merkt dat de jongens daarvan balen. Een goed teken. We zullen ons komend voorjaar heus wel handhaven. Dat doel hebben we ook en daar gaan we voor werken. Alles wat we meer halen is een bonus, maar we gaan zeker voor het hoogst haalbare. We kunnen de play-offs ook nog halen. We hebben een paar jaar geleden een meerjarenplan gemaakt om BFC naar de tweede klasse te brengen. Daar heeft BFC nog twee jaar voor. Dat gaat heus wel lukken."

Volgend jaar
Wat de straks ex-BFC-coach volgend jaar te wachten staat, is nu nog een groot raadsel. "BFC en de spelers weten het nog maar net en vanaf nu weet de rest van het voetbal het ook. Het wordt afwachten welke clubs er aankloppen en welke clubs een andere coach zoeken waar je zelf contact mee kunt leggen. Dat zal de komende weken tot maanden wel gaan lopen. Een tweede- of eersteklasser, dat zou wel een leuke volgende stap worden. Het hangt er vooral vanaf wat er gaat komen straks. Maar eerst gaan we de zaken voor BFC goed afronden zodat een opvolger het straks goed kan overnemen."

'We hebben met BFC de afgelopen jaren veel stappen gezet'