Afbeelding

Ingrid Dispa

38 jaar
Laancoördinator buurtpreventievereniging BPV Bart.

Wat doe je voor de kost?
"Ik werk op de Mozarthof, een school voor moeilijk lerende kinderen, als een soort stagebegeleider. De laatste jaren van hun schooltijd lopen onze leerlingen een stage om vervolgens de overstap naar een echte baan te maken. We regelen vele soorten stages. Enkele van onze leerlingen lopen nu stage bij de Theeberg, het theehuis naast de Trappenberg."

Wat doe je voor de bpv?
"We zorgen met elkaar dat we als buren onze ogen openhouden. Samen doen we er alles aan om onze buurt, rond de Lothariuslaan, leefbaar te houden. We letten op of er wat verdachts gebeurt, maar zorgen er ook samen voor dat onze straten op orde gehouden worden. Je merkt heel goed dat dat werkt. We hebben nu een hele hechte buurt en goed contact met elkaar. Je merkt echt dat buren klaarstaan voor elkaar. We hebben nu zelfs een straatfeest."

Op welke plek van Bussum kom je graag?
"Op twee plekken het meest: het centrum en de natuur. Het centrum vooral omdat je er zo lekker boodschappen kunt doen. Je hebt alles om de hoek. De natuur vooral om lekker te wandelen Dat kun je op de heide goed doen."

Welk lokaal nieuws houdt je bezig?
"De overgang van alle zorgtaken naar de gemeente. Er gaat veel veranderen. De gemeente moet van alles gaan regelen straks en daarover maak ik me best zorgen over. De gemeenten hebben al zoveel op hun bord en zeker deze zorgtaken moeten gewoon goed geregeld worden."

En de fusie: wat vind je van Gooise Meren?
"Een beetje een rare naam, want Bussum heeft helemaal geen meer. Maar aan de andere kant: wat maakt het ook uit? Ik woon gewoon in Bussum en dat verandert natuurlijk niet."

Als je een dag burgemeester bent van Bussum, dan...
"... zou ik wat doen aan het verkeer op de Laarderweg. Daar wordt nog veel te vaak heel erg hard gereden en dat levert veel gevaar op. Daar moet echt wat aan gedaan worden."