Sinterklaas komt zondagmiddag naar Bussum.
Sinterklaas komt zondagmiddag naar Bussum. Foto: Bob Awick

woensdag 12 november

Wandeltocht

Bellefleur houdt weer een wandeltocht. De tocht vertrekt vanaf 13.00 uur vanaf Bellefleur aan de Mackaylaan. De wandeltocht duurt ongeveer anderhalf uur.

Spelletjesmiddag

Spelletjesmiddag van 14.00 tot 16.00 uur in De Palmpit aan de Koekoeklaan 3. Deelname gratis.

donderdag 13 november

Netwerkborrel

Voor ondernemers wordt weer de Gooise Netwerk Borrel gehouden in het NH Hotel Naarden. Met livemuziek en een gratis buffet. Aanmelden op ronald@commesso.nl.

vrijdag 14 november tot zondag 4 januari

Expositie

Bij Galerie Pouloeuff aan de Turfpoortstraat is een expositie te zien met kijkkasten waarin zich wondere werelden bevinden, porselein op een bijzondere manier is weergegeven en 3 jonge kunstenaars die hun leermeester Peter Klashorst hebben meegenomen en van elkaar leren en inspireren. De expositie is te zien tijdens openingstijden.

zaterdag 15 november

Open dag

De Oude Begraafplaats van Naarden houdt een informatiebijeenkomst. Op het programma staat een presentatie over 'de laatste reis'. Gastspreker Leon Bok vertelt over de geschiedenis van Naardense grafmonumenten. De bijeenkomst in Hotel Jan Tabak is voor alle belangstellenden gratis toegankelijk. Aanvang 10.30 uur. Aanmelden op 035-6941310.

Concert

Het koor Vocal Society geeft een concert onder de naam 'Vocal 2.0'. Het concert wordt gehouden in de Wilhelminakerk van Bussum. Op het programma staan werken van onder meer Caro Emerald, Marco Borsato, Acda en de Munnik en Bløf. Aanvang 20.00 uur, kaarten € 12,-. Reserveren op info@vocalsociety.nl.

zaterdag 15 november tot woendag 19 november

BoodschappenPlusBus

Zaterdag gaat de bus naar het Stedelijk Museum in Alkmaar en zondag wordt een havenrondvaart gemaakt in Rotterdam. Op maandag rijdt de bus naar de jaarlijkse kerstshow in tuincentrum Overvecht in Utrecht. Dinsdag staat het Katwijksmuseum en woensdag 19 november het Joodsmuseum Sjoel in Elburg op het programma. Opgeven van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur: 035-7504192.

zondag 16 november

Soosmiddag

De Palmpit aan de Koekoeklaan 3 houdt weer een soosmiddag voor jong en oud. Het motto is om er met elkaar een gezellige middag van te maken. Aanvang 14.30 uur, entree gratis.

Lunchen

Een stel ANBO-leden gaat samen met elkaar lunchen bij Brasserie NJOYZ aan de Veerstraat. Anderen mogen ook mee-eten. Opgeven voor vrijdag 14 november op 035-6935377.

Wandeling Naarden

Een stadsgids van de Werkgroep Vestingstad verzorgt een wandeling door historisch Naarden. Tijd: 12.30 uur, verzamelen bij de Utrechtse Poort. De wandeling duurt 5 kwartier. Kaartjes kosten 3 euro en zijn te koop vanaf 12.15 uur bij de Utrechtse Poort.

Intocht Sinterklaas

Sint en zijn Pieten worden dit jaar in Bussum ontvangen op zondag 16 november. De feestelijkheden starten om 12.30 uur op het Raadhuisplein

maandag 17 november

Boekbespreking

Leonora Crom houdt in de bibliotheek een boekbespreking over 'Een vlucht regenwulpen' van Maarten 't Hart. Aanvang 20.00 uur. Kaarten voor € 2,50 te koop in de bibliotheek.

dinsdag 18 november

Lezing

Natuurmonumentenmedewerker Wim Krijnen houdt in 'Spiegelwijck' een lezing over het Naardermeer. Aanvang 14.30 uur, entree € 3,-.

Monet

De tuin van de Franse schilder Monet in Giverny is bron van inspiratie voor deze lezing van de Volksuniversiteit Naarden-Bussum. Tuin- en landschapsontwerper Jolanda Vreeken geeft de lezing van 19.30 – 21.30 uur in de Centrale Bibliotheek in Bussum.

Johann Sebastian Bach

De Volksuniversiteit Naarden Bussum houdt een lezing over Johann Sebastian Bach (1685-1750). De lezing wordt gehouden van 14.00-16.00 uur in de Centrale Bibliotheek in Bussum.

Historische lezing

Namen van plaatsen tussen de rivieren Vecht en Eem stammen vaak uit de tijd dat dit gebied in 718 door de Frankische hofmeier Karel Martel op de Friese koning werd veroverd. Historicus Henk Michielse zal ingaan op de gevolgen die deze wisseling van machthebber had voor de bewoning van het Gooi en de ontwikkelingen op sociaal, economisch en godsdienstig gebied. Aanvang: 20.00 uur in De Hoed (voormalig VVV-gebouw), Adriaan Dortsmanplein 1 B.

woensdag 19 november

Filmmiddag

Er wordt een Nederlandse komedie gedraaid. De film begint om 14.00 uur. Kaartjes 3 euro. Adres: Wijkontmoetingscentrum Bellefleur Mackaylaan 11 a. Telefoon: 035-695 31 17.

donderdag 20 november

Boeiend Bussum

Alexander Overdiep vertelt over Boeiend Bussum. Hij raakt niet uitgepraat over Bussum en weet alles van historische gebouwen, gevelstenen en nummerborden. Locatie: Spieghelwijck aan de Iepenlaan 34a. Kosten: 4 euro. Aanmelden via amalia.bus@kpnmail.nl.

Lezing jodendom

Mevrouw Betsalel spreekt in de Tuinzaal bij de Remonstrantse Gemeente in Bussum, Koningslaan 2b in het kader van de serie over Levenskunst over de vitaliteit van het jodendom. Aanvang: 20.00 uur.

Bustocht

De Schakel organiseert een bustocht naar Ameide voor een rondrit en een optreden van het Zeemanskoor. Er is ook een stamppotmaaltijd. Opgeven bij Tiny van der Horst 6949312 of via de intekenlijst bij De Schakel.

En verder...

Bustocht

De ANBO houdt een bustocht naar de kerstmarkt van Oberhausen op donderdag 18 december. Opgeven voor de tocht kan al. Dat kan op 035-5258205 of 035-6913121.