Ciska en Herman vieren hun jubileum.
Ciska en Herman vieren hun jubileum. Foto: Bob Awick

Gastvrijheid staat voorop

BUSSUM - Onbegrensde gastvrijheid, een goede keuken, een klein prijsje en een ontspannen sfeer vormen de toverformule van restaurant De Gasterij van Bussum aan de Vlietlaan. Ciska en Hans Scheepers en hun restaurant vieren momenteel hun 12,5-jarig jubileum.

Het echtpaar begon met de overname van Hollands Eethuisje de Bussumer, maar besloot er na een half jaar een eigen draai aan te geven. De klassiekers van toen komen nu weer terug op de kaart die de komende twee weken speciaal voor het jubileum is samengesteld. De hoofdgerechten kosten heel toepasselijk 12,50 euro.
Hans en Ciska staan bijna dagelijks in de zaak, maar kunnen ook rekenen op de vaste hulp van Marleen en dochter Kim. Vooral in de weekends is het hartstikke druk. "We hanteren al tien jaar dezelfde prijzen en dat werkt goed." De grootste verandering de afgelopen tijd vond in 2010 plaats toen de keuken naar boven ging en het restaurant werd uitgebreid. Voorlopig staan er geen vernieuwingen op stapel. "Wel komen we weer met een uitgebreid herfstmenu en we maken ons al op voor het kerstmenu met mooie producten zoals kreeft en tournedos. Ook het vertrouwde oudejaarsmenu van 3 gangen staat binnenkort weer op de kaart voor 20,14 euro en het nieuwjaarsmenu gaat weg voor 20,15 euro."