Monique Hilhorst heeft de collectie 2015 al binnen.
Monique Hilhorst heeft de collectie 2015 al binnen. Foto: Fred Jansen

Bruids Ambassade, al 10 jaar de bruidsmodespecialist van 't Gooi

BUSSUM - Wie trouwplannen heeft, kan niet om de Bruids Ambassade heen. De zaak bestaat alweer tien jaar. Eigenaresse Monique Hilhorst vertelt hoe haar eigen bruiloft haar richting haar eigen onderneming bracht.

"Meer dan tien jaar geleden had ik trouwplannen. Zoals de meeste aanstaande bruidjes kon ook ik niet wachten om op zoek te gaan naar de juiste bruidsjurk. In eerste instantie wilde ik gaan voor een betaalbaar exemplaar. Ik reed vele kilometers om overal tweedehandsjurken te passen die veel te kort waren of mij gewoon niet stonden. Toen besloot ik jurken te passen in een grote bruidszaak. Een goed advies en een leuke ervaring, meedenken en vriendelijkheid bleken ver te zoeken. Vooral vriendelijkheid hoeft toch niet zo veel te kosten leek mij. Ondertussen kende ik al de meeste merken, stijlen en typen bruidsjurken uit mijn hoofd. Nadat ik eenmaal mijn jurk had gevonden, begon de zoektocht naar betaalbare accessoires. Dit bleek een nog lastiger opgave dan de jurk. Wat past erbij? Je hebt je jurk niet aan en dat maakt het lastig beslissen."

Concept
Door haar eigen ervaringen werd het concept van de Bruids Ambassade geboren: een bruidswinkel waar vriendelijkheid de standaard is en ook bijpassende accessoires te koop zijn. "In eerste instantie bleef het bij namen verzinnen en dromen. Maar op een gegeven moment heb ik toch de stap gewaagd en begon ik een eigen bruidswinkeltje aan huis in Huizen. Met wat geleend geld kocht ik een partij jurken in die ik verkocht. Hierna zocht ik een nieuwe partij jurken en ook diverse accessoires waarmee mijn thuiswinkel meteen goed gevuld was." Op een gegeven moment verhuisde ze van de bovenverdieping naar de begane grond (drive-inwoning) en daar werkte ze jarenlang met veel plezier. "Vooral de intimiteit van deze ruimte vond ik prettig."
"Steeds vaker kreeg ik ook de vraag waar hun geliefde voor een mooi pak kon slagen. Dit pakte mijn vriend Erwin Hilhorst op en creƫerde een speciale ruimte voor betaalbare trouwkostuums. Ook dit bleek een succes en er was al gauw sprake van een dichte samenwerking."

Toen ze hoorde dat de grootste bruidszaak van 't Gooi ging stoppen, greep ze de kans aan om te verhuizen naar een echt winkelpand. "Er valt dan toch een gat in de markt en daar wilde ik op inspelen. Het werd een heerlijke tijd met het maken van nieuwe plannen, het zoeken van een winkelpand en de inrichting bepalen. Om nog open te kunnen in het juiste seizoen was het even doorwerken, maar dat was voor een goed doel. Op 16 januari 2013 zijn we vanuit Huizen verhuisd naar onze nieuwe winkel aan de Havenstraat in Bussum."
Dat de keuze op Bussum viel komt onder andere doordat het makkelijk bereikbaar is en omdat Monique de sfeer erg prettig vindt. In haar winkel heeft ze betaalbare bruidsjurken onder de duizend euro met daarbij een nieuwe collectie met jurken tot tweeduizend euro. "We bieden kwaliteit voor een betaalbare prijs en hebben een ruime keuze in diverse stijlen, maar met een goede uitstraling. Omdat we sinds vorig jaar veel vraag hebben naar jurken in maat 44 t/m 50 hebben we dit jaar ook daar een leuke pascollectie van ingekocht."

Afspraak
Wie nieuwsgierig is kan bellen voor een vrijblijvende afspraak via 035-5242803. De collectie 2015 is binnen en kan al gepast worden.