Afbeelding

Wilbert van Waes

Vanaf april 2013 met pensioen
Woont in Bussum sinds 1990

Waar ben je druk mee?
"Voor mijn pensionering gaf ik strategisch advies aan ondernemingen, fusie- en overnamebegeleiding en implementatie van de plannen. Nu doe ik dit binnen Bussum voor o.a. coöperatie Watt Nu U.A. (realiseren eigen energieopwekking), begeleiding van de fusie tussen de drie rooms-katholieke parochies in Naarden - Bussum en de Buurtpreventievereniging Spiegel Hart."

Wie verdient een pluim?
"Ilse Vlaming, een van de initiatiefnemers van Watt Nu of Ellen van Vossen, zeer actief om het centrum aantrekkelijk te maken."

Als je een dag de burgemeester was?
"Ik zou iedereen in het zonnetje zetten die wat doet voor andere Bussumers: de vele vrijwilligers in allerlei organisatie, mantelzorgers. Alleen met elkaar kun je veel bereiken en dat is de moeite waard."

Wat heb jij met roeien?
"Veel, roeien doe ik elke week. Ik coach en de laatste jaren gaan wij met een ploeg roeien in het buitenland. De Voga Longa in Venetië of roeien over de Maas vanuit Frankrijk richting België."

Gooise Meren, een mooie naam?
"Een nieuwe naam is niet zo belangrijk, want de oude namen blijven gewoon bestaan. 'Gooise Poort' was een naam geweest die iets zou zeggen over de ligging van de drie gemeentes."

Met wie wil je nog een goed gesprek?
"Met minister Plasterk van Binnenlandse Zaken. Met als onderwerp waarom hij zo de nadruk legt op grotere provincies en gemeentes. De praktijk leert dat groter niet vanzelfsprekend leidt tot een betere dienstverlening, verlagen van kosten per inwoner of een beter democratisch vaststellen van doelstellingen en controle op de uitvoering daarvan."

Welk lokaal nieuws houdt je bezig?
"De mogelijke claim van de Krijgsman in Muiden. Ik ben een online petitie gestart via petities.nl. De insteek is: geen garantie financiële risico's vooraf, geen fusie Naarden, Bussum en Muiden."