Melania houdt weer een bazaar voor het goede doel.
Melania houdt weer een bazaar voor het goede doel. Foto: Bob Awick

donderdag 16 oktober

Samen eten

De ANBO gaat weer samen met een aantal senioren eten bij 'El Verano'. Mee-eten kan door u voor 14 oktober aan te melden op 035-6935377.

vrijdag 17 oktober

Biljartlessen

Elke vrijdag worden in het wijkcentrum 'Spieghelwijck' van 10.00-12.00 uur biljartlessen gegeven o.l.v. Henk de Bruin.

Bewegingsgymnastiek

Elke vrijdag is er o.l.v. Dennis Dorrepaal een speciaal gymnastiekprogramma voor ouderen van 9.45 – 10.45 uur in wijkcentrum 'Spieghelwijck' Na afloop met elkaar koffie drinken.

Nia-fitness

Irina Anisimova houdt in het Andreashuis aan de Turfpoortstraat een Nia -fitness- les demonstratie. Iedereen is welkom kennis met Nia te maken. Deelname is gratis. Aanvang 19.30 uur.

zaterdag 18 oktober

Theater

Theatergroep PlanB speelt 'Bella en het Beest' in basisschool De Hoeksteen aan de Bremstraat. Aanvang 14.30 uur, entree € 6,-. Kaarten reserveren op www.theatergroepplanb.nl

Bazaar

Melania Bussum houdt weer een bazaar. Verkoop van tweedehands huishoudelijke artikelen, speelgoed, boeken, sieraden, handgemaakte kaarsen en een grote tombola. De bazaar wordt gehouden in de St. Vitusschool tussen 10.00 en 15.00 uur.

Concert

Het Alma Kwartet verzorgt vanaf 20.30 uur een optreden in de Tindalvilla aan de Nieuwe 's Gravelandseweg 21 in Bussum. Op het programma staan werken van Beethoven, Edvard Grieg en Dimitri Sjostakovitsj. Kaarten kosten 25 euro. Bel met 035-6922947 of mail naar reserveren@tindal.nl.

zaterdag 18 oktober tot zondag 26 oktober

BoodschappenPlusBus

De BoodschappenPlusBus gaat weer op pad. Zaterdag gaat de bus naar Paleis het Loo voor een tentoonstelling over Grace Kelly, zondag staat het Spoorwegmuseum op het programma. Maandag brengt de bus een bezoek aan het Rijksmuseum, dinsdag aan het Frans Halsmuseum, woensdag aan het borduurmuseum in Barneveld, donderdag aan het Singer Museum in Laren en vrijdag staat er een Avondrondvaart door Amsterdam op het programma. Zaterdag gaat de bus naar het Dik Trom Museum in Oosthuizen en wordt er vis gegeten in Volendam. Opgeven op 035-7504192.

zondag 19 oktober

Soosmiddag

De Palmpit aan de Koekoeklaan 3 houdt weer een soosmiddag voor jong en oud. Het motto is om er met elkaar een gezellige middag van te maken. Dat kan door het bespelen van een muziekinstrument (piano aanwezig), het voordragen van een gedicht, een mop of leuke anekdote, gezellig met elkaar kletsen of een spelletje doen. Aanvang 14.30 uur, entree gratis.

Bunkerwandelingen

De Historische Kring houdt op de Fransche Kamp natuurwandelingen met een bezoek aan een bunker. Om 13.00, 14.00 en 15.00 uur start er een wandeling. De wandeling duurt een uur.

maandag 20 oktober

Yoga

Elke maandagochtend wordt er Yoga beoefend van 10.15 – 11.30 uur in het wijkcentrum 'Spieghelwijck'. Bij Yoga neemt stress en onrust af en geeft vitaliteit, veerkracht en nieuwe energie.

Jeu de boules

Elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is er vanaf 10.00 uur gelegenheid om Jeu de Boules te spelen op de baan naast wijkcentrum Spieghelwijck.

dinsdag 21 oktober

Kledingverkoop

In de hal van de Heul aan de Koekoeklaan 3 is een verkoop van Corsetterie, lingerie, nachtgoed, ondergoed, dusters en kamerjassen etc. door heren en dames ondermode speciaalzaak Diepenveen uit Veenendaal van 09.30 -12.30 uur. De toegang is gratis.

Wandeltocht

Vanaf De Palmpit aan de koekoeklaan 3 wordt weer een wandeltocht gehouden o.l.v. Trudy Nederend. Start om 10.00 uur. De route en afstand is afhankelijk van de fysieke gesteldheid van de deelnemers. Ook rolstoelers met begeleiders zijn welkom. Deelname is gratis en op eigen risico.

Cursus

Van 'Kiek naar Foto' heet de cursus fotografie die start in 'De Schakel' . In 7 dinsdagavonden van 20.00 - 22.30 uur één keer per maand leren deelnemers o.a. hoe de camera werkt, hoe je moet kijken en hoe je een foto spannend kunt maken. Kosten € 125,- Aanmelden op 035-6944742.

Lezing

De Antonius Hof houdt een lezing en vertoont een film onder de noemer 'Bedevaart voor de natuur'. Aanvang 14.30 uur, toegang gratis.

woensdag 22 oktober

Film

Film 'Sense and Sensibility'met Emma Thompson, Hugh Grant en Kate Winslet in de hoofdrollen. Locatie: Spieghelwijck aan deIepenlaan 34a. Kosten: 4 euro. Aanmelden via amalia.bus@kpnmail.nl

Geheugencursus

Gilde Gooi-Noord houdt een cursus 'beter omgaan met je geheugen'. Deze cursus is bedoeld voor mensen die zich nog helemaal "bij de tijd" voelen, maar zich er toch met een zekere regelmaat op betrappen dat zij iets zijn vergeten. De cursus wordt gehouden in Wijzer aan de Landstraat. Aanvang 10.00 uur, deelname € 42,-. Opgeven op 035-6930624.

donderdag 23 oktober

Cursus

Livius houdt in de Bibliotheek aan het Wilhelminaplantsoen een cursus over de Eerst Wereldoorlog. Alle jaren van deze oorlog staan centraal. Arjen Bosman zal deze cursus verzorgen. De cursus duurt 5 lessen en start op 23 oktober. De kosten bedragen € 112,50. Aanmelden op www.livius.nl.

Concert

Woonzorgcentrum De Zandzee houdt een Amsterdamse week. Op donderdag komt het mannenkoor Mokum optreden. Aanvang 14.00 uur, entree € 6,-.

vrijdag 24 oktober tot zondag 26 oktober

Operette

De Gooise Operette staat op het toneel van theater Spant!. Er staat een vrolijke theatervoorstelling op stapel. Op vrijdag en zaterdag start de show om 20.15 uur, op zondag om 14.00 uur. Kaarten te koop op www.gooiseoperette.com.

zaterdag 25 oktober

Concert

Kamerkoor Capricciata geeft haar jaarlijkse concert. Het concert wordt gehouden in de Spiegelkerk aan de Nieuwe 's-Gravelandseweg. Aanvang 15.30 uur, entree € 15,-.

Streekmarkt

De streekmarkt van Tafel4 wordt weer gehouden. Op het Julianaplein worden de hele dag meerdere streekproducten verkocht. Van kaas tot lokale drankjes en veel meer. De markt duurt van 10.00 tot 17.00 uur.

zondag 26 oktober

Soos

Bellefleur houdt een soos. Deze keer met een audiovisuele show van de heer Ketelaar. Aanvang 14.30 uur, entree € 3,-.

De Historische Kring Bussum houdt weer bunkerwandelingen.