Zanger Patrick (rechts) straalt van trots.
Zanger Patrick (rechts) straalt van trots. Foto: Bob Awick

Zanger Patrick Willemse hoopt op grote hit

BUSSUM - 'Jij zit in mijn hart' is de nieuwste singel van zanger Patrick Willemse. De Larense zanger die net verhuist is naar Huizen presenteerde zijn nieuwe release afgelopen zaterdag in café 't Raedhuys in Bussum.

Ben je eigenlijk een volkszanger?
"Nee, dat zeker niet. Ik ben veel breder: ik zing veel Nederlandstalig, maar ook Engelstalig. Tom Jones, Robbie Williams, dat zijn mijn voorbeelden. Wel heb ik een warme stem en ben ik geboren in Amsterdam. Ik heb in 1998 meegedaan aan de Soundmixshow met een nummer van René Froger. Dat was een hele bijzondere tijd, maar daarna was het een tijdje stil. Misschien ben ik een laatbloeier. Ik ben later als dj gaan draaien en karaoke liedjes gaan zingen. Ook heb ik meegedaan aan The Voice en Bloed Zweet en Tranen. Vaak zoeken de tv-makers mensen met een mooi verhaal en dat kan ik tegenwoordig bieden."

Wat is dan jouw verhaal?
"Ik ben eigenlijk op dit moment in mijn leven een heel nieuwe weg ingeslagen. Ik heb sinds een paar maanden een relatie met Jolijn Knikman en ik treed nu sinds een jaar op met mijn eigen liedjes. Afgelopen zomer heb ik mijn eerste single uitgebracht en had direct een hitje met 'Kus Me Lieveling', die 8 weken in de Nederlandse Top 30 heeft gestaan en zelfs de zesde plek haalde."

Wat verwacht je van dit nummer?
"Ik heb er een heel goed gevoel bij. Het is een zomers nummer dat je zo meezingt. Ik ga de komende tijd veel optreden en een plugger is bezig om het nummer op de radio gedraaid te krijgen. Het nummer is helemaal op mij geschreven. Iedere regel gaat over mijn nieuwe liefde. Ook past het goed bij mijn stem omdat ik een hoog bereik heb. De clip hebben we opgenomen in Amsterdam en staat ook op YouTube."

Waar ben je te zien?
"Op 29 november zing ik in café 't Bonte Paard in Laren. Voor mij een echte thuiswedstrijd."